Můj tip: Kde nakupuji sušené květiny a dekorace



Patříte mezi ty, co si rádi zdobí domov vlastnoručně vyrobenými dekoracemi? Máte rádi květiny v jakékoli podobě? Já ano. Měla jsem dokonce takové životní etapy, že jsem se zamilovala do dekorací ze sušených květin a sbírala všechno, co mi přišlo pod ruku. Ať už se to usušit dalo, nebo mi to opadalo a posléze jsem vyhodila holé stonky. V době internetu, na kterém seženete vše, co vás napadne, už nemusíte květiny sušit sami. A protože ani já už květiny téměř nesuším - až na malé výjimky – mám pro vás tip, kde mají velký výběr a slušné ceny.

Kam pro dekorace a sušené květiny?

V současné době suším už jen levanduli, která mi roste na zahrádce, a růže, které dostávám. Vypadají totiž krásně především v zimě, kdy fotím knihy a různé produkty, a nemám čím je přizdobit. Živé květiny jsou drahé a stejně dobře, někdy i lépe, poslouží květiny sušené. Pak jsou ale chvíle, kdy mě chytne múza a zatoužím realizovat se pomocí různých bytových dekorací. Někdy dělám věnce, jindy dekorace do váz či květinové zápichy. Často si hraju se zdobením truhlíků. Do těch nejčastěji kombinuji věčně zelené jehličnany s různými proprietami, které se hodí k danému ročnímu období.

Pokud dělám dekorace do bytu a chci sáhnout po exotičtějších kouscích, různých tvarech, barvách, kytičkách a koulích z pedicu či ratanu, kuwa a podobně, rozhodně se neobejdu bez internetu. Dříve jsem tyto kousky sháněla v Českém Krumlově v jednom specializovaném krámku. Jenže ceny tam byly nasazené očividně pro zahraniční turisty. Pak jsem některé ze zmiňovaných sušin a doplňků kupovala v květinářství, ale tam byl zase malý výběr.

Sušené květiny na internetu

V současné době hledám sušené květiny a vše, co s nimi souvisí, pouze na internetu. Když se mi nějaký e-shop osvědčí a má sortiment, který požaduji, zpravidla u něj zůstávám. Momentálně mi vyhovuje Flor service, kde seženu exotické sušiny, doplňky a dekorace, které používám i při lití a dekorování svíček, a samozřejmě nechybí i nějaká ta sušená květina.

A kde nakupujete tento sortiment vy?

Vaše Sabi!

PS: Vybrala jsem pro vás pár mých tipů na inspiraci z Pinterestu. :)







Komentáře