Jak si vybrat první hodinky?

V životě každého přijde chvíle, kdy si uvědomí, že mu k projevení skutečného osobitého stylu a charisma chybí hodinky. Nastala ta chvíle, ale mnoho z nás si neví rady, jaké hodinky zvolit, protože jich je nepřeberné množství. Tento článek můžeme brát jako malého průvodce výběru hodinek.

První věc, na kterou bychom se měli zaměřit je styl hodinek. Jaký je náš styl oblékání? Jaká je naše pracovní pozice a jaké máme koníčky? A co naše preference? Odpovědi na tyto otázky nám při výběru hodinek velmi pomůžou.
Pánské náramkové hodinky
Pokud je náš styl oblékaní sportovnější, je vhodné si koupit hodinky podobného stylu. Sportovní hodinky jsou i odolnější a mají více funkcí, které ocení hlavně muži. Velký výběr pánských sportovních hodinek má značka Festina, najdeme zde různé barevné kombinace a různé materiály řemínků, protože ne každému musí sedět klasický kožený řemínek. U značky Festina se setkáme i se silikonovým či ocelovým řemínkem.
Pokud nejste fanoušek sportovních hodinek, můžete jednoduše vybírat z klasických a módních modelů hodinek Festina. I přesto, že se řadí do této kategorie, mají jemný sportovní design. Ideální volba pro muže, kteří si nejsou jistí, zda jim klasické nebo módní hodinky sednou.
Například hodinky Festina Chronograph se řadí do kategorie klasických hodinek, ale díky chronografu, duálnímu času a tachymetru, by nikdo neřekl, že je to klasika. Naopak, jsou pěkně vymydlené. Ideální do společnosti i práce. Pokud ale hledáte něco opravdu formálnějšího, co podtrhne vaši dominanci, poohlédněte se po hodinkách Michael Kors z kolekce Cage. Velký přehledný ciferník jednoznačně oceníte.
Hledáte-li něco vizuálně sportovnějšího, sáhněte po Festině The Originals. Kromě stopek vás jistě zaujme luminiscence.
Dámské náramkové hodinky
Jako ideální vzhled prvních hodinek můžeme brát hodinky, které se prostě hodí ke všemu. Které se budou hodit i na slavnostnější příležitosti i na běžné nošení. Ideálním příkladem jsou hodinky značky Michael Kors, které jsou nádhernými designovými kousky, ať už pánské či dámské. Díky jednoduchým barvám ciferníku i řemínku jako je zlatá, stříbrná nebo černá, se lehce sladí s každým outfitem.
Mezi nejoblíbenější hodinky značky Michael Kors patří tyto hodinky z kolekce Slim Runway. Čistý vzhled, střední velikost ciferníku a příjemné barevné modely si získaly srdce většiny žen.
Pokud jsou ženy hravější a potrpí si na detaily, ohromí vás hodinky Darci MK3407! Odlišují se svým černým ocelovým řemínkem, který je perfektně propletený, a když konečně odtrhnete oči od řemínku, všimnete si, že ciferník je pokryt zirkoniem.
Pokud vás propletený řemínek neoslovil, zvažte dvojitý řemínek. Chcete raději něco ve streetovém stylu? Textilní náramek je tou správnou volbou.
Pro ženy se značka Festina stane neodolatelnou, díky velmi různorodému stylu hodinek. A že je z čeho vybírat! Většina hodinek sice má stříbrný ocelový řemínek, a také ciferník je zbarven do stříbrné, ale najdeme i takové skvosty jako je tvarově netradiční Festina Trend 16536/2.
Dalšími módními hodinkami, na které nesmíme zapomenout, jsou Festina z kolekce Boyfriend 20373/1! Tyto hodinky nabízejí až sedm barevných kombinací, od jemně růžové po elegantní černou! A kožený řemínek perfektně dolaďuje styl těchto hodinek.
Strojky
Další neméně důležitou věcí je strojek, který pohání hodinky. I zde si nečekaně můžete vybrat. Patří sem například quartzový (tedy bateriový) strojek. Životnost baterie bývá 2-3 roky.
Mezi nabízené strojky patří i automatický pohon, kdy strojek pohání natažená pružina, kterou co dva dny natáhnete. Nedoporučuje se kupovat své první hodinky na automatický pohon. Byla by to pro vás starost myslet na další povinnost. A přece si nechcete své dojmy ohledně prvních hodinek zkazit tím, že je budete brát jako starost a ne potěšení.
Dalším oblíbeným strojkem je strojek na solární pohon. Solární panely jsou zabudované pod ciferníkem a pohánějí strojek.
Jako ekologickou alternativu můžete zvolit systém pohonu Eco-Drive, který je vyvinutý firmou CITIZEN. Eco-Drive systém mění sluneční nebo umělé světlo v energii pohánějící strojek hodinek.
Funkce hodinek
Hodinky, které mají chronograf, ukazatel data nebo zobrazení 24 hodinového času, jsou celkem běžné. Ale pamatujte, že si za tyto funkce připlatíte. Chcete-li být za opravdové borce, zvažte hodinky s funkcí luminiscence, to znamená, že části hodinek – nejčastěji ručičky a ciferník, vám budou svítit ve tmě. Další oblíbenou a přepychovou funkcí je tachymetr.
Na co byste se při výběru hodinek měli zaměřit je vodotěsnost. Všechny hodinky zvládnou pár kapek vody. Ale proud vody zvládnou už je některé a potápění už jen minimum z nabízených. Buďme ale realističtí, potápění ve střední Evropě není běžný koníček, proto vodotěsnost 20 ATM opravdu nepotřebujete. Výjimka potvrzuje pravidlo. Na běžné používání vám bude stačit 5 ATM. S takovou hodnotou se budete moct s hodinkami i sprchovat. Pokud budete chtít s hodinkami plavat, zvolte raději 10 ATM.
Co se týká vody a řemínku, hlavně těch kožených, je potřeba se o ně starat. Kožené řemínky se díky našemu potu a vlhku můžou poničit. Díky vaší péči vám hodinky vydrží téměř nekonečnou dobu.
Tak po kterých hodinkách sáhnete?

Komentáře