Jak pečuji o své zuby a jak to mám s bělením? Existuje fungující bělící pasta?

Zdroj: Pixabay.com

Stejně jako se říká, že vlasy jsou korunou krásy každé ženy, tak jsou zuby její vizitkou. Na nich je vidět, jak se o sebe stará. Jenže to není tak úplně pravda. Zuby a jejich stav je často ovlivněn genetikou. Někdo si čistil zuby párkrát za život a má je zdravé a silné ještě v šedesáti. Jiný o ně pečuje několikrát denně a stejně se mu kazí, bolí a padají.


Především my ženy se snažíme, aby byly naše zuby krásné, zdravé a bílé. Jenže těhotenství a kojení jim dává pěkně zabrat. Co tedy s tím? Podělím se s vámi o to, jak se o své zuby starám já a jak to mám s bělením.

Čím si čistím zuby?

Po týdnu používání...
V těhotenství byly mé zuby hodně citlivé a krvácely mi dásně. Proto jsem využívala kartáček s nejměkčími štětinami. Nyní už opět používám svůj oblíbený a dlouhodobě prověřený elektrický kartáček Oral B. Máme už druhé v pořadí, protože těm prvním asi po čtyřech letech došly baterky a museli jsme nabíjet stále dokola.
Elektrické kartáčky miluju. Jen s nimi mam pocit dokonale vyčištěných zubů.Kromě nich používám ještě zubní nit a mezizubní kartáčky.

Bělení zubů a účinná bělící pasta

Bělení zubů jsem probírala už se dvěma zubařkami. Přestože tento krok samy provádí v ordinaci, ani jedna se netvářila, že by to bylo zubům nějak extra prospěšné. Je to prostě zásah do skloviny a její obnova už nikdy nebude úplná. Obě mi potvrdily, že je lepší používat bělící zubní pasty.
Ovšem pozor. Ne každá zubní pasta je vhodná. Některé mohou zubní sklovinu poškodit stejně, jako bělení. Proto je potřeba podrobně číst příbalové letáky a zajímat se, co si na zuby dáváme. Takové pasty sice mají extrémní okamžitý účinek, ale to právě na zuby není vůbec dobře.

Já už bělicích past vyzkoušela několik. Výše zmíněným agresivním se vyhýbám, takže jejich účinek nebyl nic extra. Před měsícem a něco jsem konečně objevila to pravé. Zubní pastu značky NuSkin.

Výsledek byl vidět hned po prvním vyčištění, ale nebyl nějak extrémní. Bělení zubů probíhá pozvolna. Pastu používám při čištění dvakrát denně a dokonce mi s ní přestaly krvácet dásně. Jsem maximálně spokojená.

Pokud bych tedy měla nějakou zubní pastu doporučit, za tuto mohu dát ruku do ohně.

A čím si čistíte zuby vy? Používáte nějaké bělící pasty?

Pokud by vás zaujala tato od NuSkin, kontaktujte mě na e-mailu sabina.hurt@gmail.com a já vám poradím, jak ji sehnat levněji – za velkoobchodní cenu. :)

Vaše Sabi!


Komentáře

  1. Moja večná téme - zuby. Mám za sebou nespočetné množstvo návštev zubára, naposledy mi robil dva vážne zákroky naraz... a to sa o ne starám, genetika má na tom tiež asi vplyv.
    Táto pasta ma zaujala, myslíte, že ju zoženiem aj na SK? Ďakujem za info.
    Prajem pekný advent,
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer, je opravdu skvělá. Dá se sehnat pouze přes e-shop. A ten funguje i přímo na Slovensku. Ale když nakoupíte jako běžný zákazník, bude zbytečně drahá. Napište mi prosím do emailu, dám Vám více info. :)
      sabina.hurt@gmail.com

      Též přeji pěkný advent
      Sabina

      Vymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)