Vyplatí se koupit knihu Blog za milion? Díky ní měním svůj blog!



Jistě jste si již všimli, že za poslední půl rok se články na blogu poněkud změnily. Píšu jinak, a také trochu jiná témata. Je to tím, že jsem se vrhla po hlavě do copywritingu (přečíst si o tom můžete v článku Já a copywriting - Jak jsem se do toho obula!), a tudíž i moje blogové články doznávají zlepšení. (Alespoň v tom doufám). J


A jelikož pročítám plno různých chytrých knih o psaní, blogování a on-line marketingu – ráda bych si tím totiž vytvořila obživu – objednala jsem krom jiných i knihu Blog za milion. Neměla jsem od ní velká očekávání, spíše jsem k ní přistupovala skepticky, ale byla jsem vážně hodně příjemně překvapená!

Blogza milion je knížka, která se zabývá monetizací blogů. Radí, jak vytvořit úspěšný blog, jak si vybrat správné téma a podtéma, a jak články dostat k lidem. Od počátku až do posledních stránek autorka počítá s tím, že tuto knihu čtete proto, abyste svůj blog monetizovali, tj. aby vám začal vydělávat peníze.

Když jsem zakládala blog Bláznivá máma, rozhodně mě nenapadlo, že by se mohl stát zdrojem mých příjmů. Byl pro mě platformou, kam mohu umisťovat deníky svých dětí, naše společné zážitky, a reportáže z výletů a kulturních akcí. Časem přibyly nějaké recenze na kosmetiku, jídlo, oblečení apod. Pořád to však bylo v rámci mého hobby.

Ve chvíli, kdy jsem se psaním začala živit (i když zatím jen na půl úvazku, jsem přece pořád na mateřské), byla jsem donucena rozhodnout – buď copywriting, nebo blogy. (Vedle Bláznivé mámy píšu ještě blog Knižní kavárna u Nely.) A psát dva blogy, věnovat se práci (copywritingu), občas fotit na zakázku a současně nezanedbávat děti, dům a zahradu, to je vážně na jednu ženskou příliš. Takže jsem se musela rozhodnout. Původně jsem plánovala oba blogy opustit a věnovat se jen práci, a nově pracovnímu blogu. Osud však rozhodl za mě. Dostala jsem několik nabídek na zajímavé spolupráce, které souvisely s Bláznivou mámou. Umožnily mi tak dál psát tento blog a zároveň si splnit přání – proměnit ho v částečný zdroj svých příjmů.

Přišla jsem také na to, že chci ještě mnohem více, než jsou jen osobně laděné články na blog. Chci psát obecněji zaměřené texty, které by maminkám pomáhaly s mateřstvím, těhotenstvím, různými výchovnými problémy a podobně. A tak vnikl vedle blogu ještě webový magazín pro maminky eMateřství.cz. Postupně na něj přesouvám některé obecné články z tohoto blogu, takže je najdete pěkně sjednocené. Ale více o tomto webu v nějakém z dalších článků. Pořád je to ještě miminko, které se před týdnem narodilo a je třeba na něm vyladit plno věcí. :)

Díky knize Blog za milion jsem si vyhranila zaměření svého blogu a zjistila jsem, že směr, kterým jsem šla, nebyl úplně špatný, ale ani dobrý. Jako bych šla po vyšlapané pěšině vedle hlavní cesty a nebyla schopná přeskočit svodidla, která mě od té velké hlavní a důležité cesty dělila.

Pokud tedy i vy hledáte, jak správně psát svůj blog, chcete získat více čtenářů, chcete jim předat něco důležitého, popř. na svém blogu i něco vydělat, určitě si knihu Blog za milion kupte a přečtěte. Já jsem s ní opravdu spokojená, i když jsem hodně informací už znala předem. Přesto jsem vděčná za to, že mi otevřela oči ohledně vyhranění blogu a mého poslání vám, mým čtenářům.

A pokud si budete chtít knihu Blog za milion koupit, doporučuji stránky Srovnáme.cz, kde ji seženete nejlevněji. :)



Komentáře

  1. O knize jsem ještě neslyšela, takže děkuji za tip. Vím, co budu číst v letadle. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem o knize cetl ala az tvuj clanek rozhodl. Knihu jsem koupil uvidime zda ji budu schopny docist diky za typ.

    Ijaek.007

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za komentáře. Doufám, že vám knížka pomůže, jako mně. 😉

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)