Kam na výlet s dětmi: Špuntárium na Hluboké


Úmorné vedro posledních týdnů zvalo hlavně k vodě. V neděli však počasí slibovalo teploty o deset stupňů nižší. A tak jsme vyrazili za trochu sušší zábavou - do Špuntária v zábavním a sportovním areálu v Hluboké nad Vltavou. Teploty nás nakonec pěkně vypekly, a to doslova, protože slibované ochlazení se nekonalo. I tak si to tam děti parádně užily.
Špuntárium najdete uprostřed velkého areálu na Hluboké, kde je mimo jiné i lanový park, nebo oblíbený golf. Vyzkoušet si tam můžete i novinku - paddleboard a nebo se zajít podívat na zámek známý hlavně z pohádky Pyšná princezna.

Parkovat se dá pohodlně uprostřed areálu, kde je pro to vyhraněn dostatečně velký prostor. Do Špuntária pak můžete jít podél cyklostezky kolem vody, nebo to vzít přes louku, na které jsou další dětské prolézačky a atrakce, které jsou určené spíše větším dětem, a využít je můžete zdarma. Alespoň nám tam nikdy nikdo nic neúčtoval. Přes tuto louku také vede konec lanové dráhy, která je určena dětem od 6-ti let a na které se jistě vyblbnou i dospělí. O tom ale jindy.

Špuntárium - svět zábavy pro nejmenší

Pro ty nejmenší dětičky a jejich rodiče je určené hlavně Špuntárium. Ohraničený areál určený ke hrám na suchu. Co tam všechno najdete? Dva skákací hrady, prolézačky s balonky, bazének s balonky, několik klouzaček, tříkolky a autíčka k ježdění, a velký nafukovací stan s hračkami. Tam mohou děti stavět z velké měkké stavebnice třeba hrad, hrát si s panenkami, autíčky a mnohým dalším.

Pod dalším stanem je pro ně připraven tvořivý koutek na kreslení a na třech tabulích podél plotu jsou poučné obrázky s texty. Můžete je dětem číst a pokládat jim tak otázky o zvířátkách, atd.

Jako dospělá hodnotím nejlépe relaxační zónu pod stínící sítí. Tam se můžete uložit do závěsné houpačky, usadit se pohodlně do sedacích vaků, surfovat na internetu díky místní wifi-free. Pod pergolou je také místo s lavičkami a stoly k posezení.  

Kde se občerstvit ?


Občerstvení a sociální zařízení je hned vedle areálu, bohužel první z toho bylo v neděli zavřené, protože je nedávno vykradli. Pro pití jsme proto museli do trochu vzdálenější boudy, kde čepovali i pivo. Nápoje však byly dost drahé, takže doporučuji raději spoléhat na vlastní zásoby.

Moje hodnocení

Atrakce pro děti hodnotím průměrně. Skákací hrady i ostatní místa jsou dost omšelé a opotřebované. Na prolézačce s tobogánkem a balonky bylo vidět, že je to vysloužilý kousek z McDonalda, a hračky ve velkém stanu byly také v dost smutném stavu. Za peníze, které zaplatíte za vstup bych si představovala něco lepšího. 

S Jiříkem to bylo trochu náročnější, protože do hradů se ještě bál, a na ostatní atrakce potřeboval asistenci. Ale s Nelou už to bylo prima. Většinou si běhala sama, všude si sama vylezla a dobře se tam zabavila. Stačilo se vždy jen přemístit v relaxační zóně tak, abychom na ni viděli.

Pokud tedy máte dítě od tří let výše, můžete zvolit toto místo k vlastnímu odpočinku. Děti se vyblbnou, omšelý stav atrakcí jim očividně nevadí, a vy si na chvíli vydechnete. S mladšími dětmi počítejte s pobíháním a poponášením prcků na jednotlivá místa.

Doporučím Špuntárium dalším rodičům? 

Mám to tak 50:50. Zklamal mě stav a malý počet atrakcí, ale na druhou stranu pokud nehledáte něco extra, ale potřebujete zabavit děti a sami si trochu odpočinout, je tohle místo ideální.

Vaše Sabi :)









Náš model má na sobě:
Košili - Pepco
Kraťasy - Lidl
Sandály - Deichmann

















Komentáře