Co jsem jedla v únoru?


Měsíc je pryč a já jsem se rozhodla, že vám opět napíšu článek o tom, co jsem (jsme) baštili v únoru. Musím vám všem poděkovat, protože minulý článek o tom, jak se stravuji vás hodně zajímal a doufám že i bavil. Návštěvnost byla každopádně hodně vysoká. A tak jsem poctivě celý měsíc fotila, co jím a vařím, abych vám opět přinesla nějakou tu inspiraci. Ale nebojte, nefotila jsem rozhodně každý den. Ono to ani nejde. Vzhledem k tomu, že ve všední dny jsem pracující matka a během dopoledne roznáším s Jiříkem poštu, není čas nijak vyvařovat. Tudíž většinou jím, co dá mrazák, v tom lepším případě co stihnu uvařit den předem. :)




Začneme něčím jednoduchým, rychlým a plným vitaminů - smoothie z banánu, kiwi a dvou pomerančů, dosypané ovesnými vločkami. Tohle mám moc ráda, i když to kiwi bylo na mě už moc zralé a příště si to dám asi raději bez něj. Jsem totiž alergik a přezrálé ovoce mi vadí a štípe v puse.


Toustové topinky, máslíčko a na to něco jako horké ovoce. Tuhle dobrotu nám manžel dovezl z Rakouska, u nás jsem to neviděla, ale já měla jen trochu. Nela když to ochutnala, pustila se do toho se lžičkou a bylo po ovoci. :)


Tohle byl rodinný oběd - musaka z mletého masa s rajským protlakem, osmaženým celerem, bešamelem a brambůrky. Všechno pěkně v jednom pekáčku. Tyhle jídla mám hodně ráda, bohužel manžel už jim tolik neholduje, ale musaka mu chutnala.



Hm... tak tohle byl krtkův dort podle internetového hrnečkového receptu. Na první fotce je hned první den, kdy ještě nebyla dost ztuhlá šlehačka. Nikdy jsem domácí nedělala, takže jsem si myslela, že už neztuhne a že jsem prostě na to pečení fakt kopýtko. :D Ale stal se zázrak, do druhého dne byla tuhá a dortík se dal krásně krájet. A byl fakt výborný, musím se pochválit. :D On to za mě nikdo totiž neudělá. Manžel se k dortu nějak neměl, a když si po čtyřech dnech vzpomenul, že by si dal, dortík zmizel. Jo, to je dietka, vážení. Prostě jsem ho zbodla celý sama. :)



No a u té "dietky" ještě chvíli zůstaneme... Ne všechny produkty, co najdeme v mrazáku stojí za kulové. Takové mražené ovocné knedlíčky, ty mám vážně ráda. Je to rychlovka a jsou vynikající. Dávám si na ně jogurt a už je ani nemusím doslazovat. Pokud hledáte rychlovku, třeba i pro děti k večeři, zkuste tohle. Kupujeme je buď v Kauflandu, nebo i v Lidlu.


Cookies z Lidlu už jsem vám ukazovala. A nedávno na ně zrovna byla akce, takže samozřejmě nebyl ani jeden. Všechno vybrané. Tak jsem si je udělala sama, podle receptu Verunky z blogu Bichlicka.blog.cz. Sice nebyly stejné, jako ty z Lidlu, myslím, že aby byly stejně vlhké a vláčné, musela bych tam asi vysypat celý pytlík kakaa, ale chutnaly hlavně Nelče, což mě potěšilo. Normálně do ní nic k snídani nedostanu, ale tentokrát baštila sušenky a to i třeba po cestě v autě, když jsme zrovna nestíhali.



Další rodinný oběd - celkem klasika, mletý řízek se sýrem a šťouchané brambory s cibulkou. Tady asi není co dodávat, snad jen, že ta cibulka nebyla pro mě nejlepší nápad - Jiříka v noci pěkně bolelo bříško. :(




Jo a tohle ovšem byla mňamka. Masový dortík se špenátem a brambory. Původně jsem chtěla dělat úplně jiný dort s masem, ale nebyly suroviny a tak jsem našla na internetu tento. Měl to být další rodinný oběd, měla jsem tu i mou babičku a sestru, tak aby si pochutnaly. Všichni jedli, kromě manžela, který prý neměl chuť. No... tak když uvařím něco nového, tak zrovna nemá chuť. A divil se, že s ním nemluvím. :D


A náš oběd měl ten den samozřejmě ještě dohru. Manžel si to u mě chtěl vyžehlit, tak udělal k večeři vynikající burgry z hovězího masa, k tomu salátek, rajčátko a sýr. Bomba! Ale bylo to syté fakt hodně, takže jsem to jedla na dvakrát...

A to je vše... :)

Doufám, že jsem vás třeba inspirovala k nějakému tomu obědu. Pokud to tedy máte jako já a každou chvíli nevíte, co vařit. Pokud byste chtěli na některé jídlo receptík, tak mi dejte vědět na jaké a já vám ho během, měsíce zpracuji do článku. 

Mějte se krásně!

Vaše Sabi :)

Komentáře

  1. Sabi, takový chutný článek, mňam :) Jsem v práci a čeká na mě max. čínská polívka, fuj :) Zapečená jídla v jednom pekáčku miluju, takže jsem tvůj člověk. Rozhodně bych si u tebe pochutnala. Ten masový dort vypadá též skvěle :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, děkuji za krásný komentář. Jsem ráda, že tě potěšil. :) Jo, čínské polívky... je to sice hnus, ale na začátku těhotenství jsem nic jiného nesnesla než čínskou polívku a rohlík. :D

      Vymazat
  2. Vypadá to skvěle. Hned bych si z toho něco dala :D. Jsem zvědavá co bude v březnu. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak ja bych se nechala nalakat na vsechno, urcite by mi chutnalo :-)Hezky den preji Sabinko :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jsi můj člověk..jídla z pekáčku miuju taky a dělám je z časových důvodů často. Jinak jsi mě inspirovala, jeden den budou holanďani. Doma je sýr i mleté maso, tak proč ne, že jo. :) A ten špenátový dortík bych taky ráda ochutnala, vypadá moc dobře.

    OdpovědětVymazat
  5. Nadělala jsi mi chutě. Zaujaly mě toustíky s ovocem. Vnoučatům budou určitě chutnat. Nahoru dám pečený čaj. Taky tam jsou kusy ovoce. Já dostala chuť holanďana. Už jsem ho dávno nedělala.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)