PHOTO DIARY - smoothie úchylka, nová ložnice a vyvolávání jara


Krásný den plný slunce! :)

Dnes se mi píše obzvlášť pozitivně, protože venku opravdu krásně svítí sluníčko, vzduch je nádherně pročištěný (pouštěla jsem ráno ven pejsky, tak jsem to vyzkoušela :)) a já mám navíc skoro volný den. Píšu skoro, protože Nelinka je sice u babičky, ale já mám plno plánů, na které mám přibližně den a půl. A taky chci ale lenošit, že jo... :)


Co mě dnes čeká? Kromě několika článků na mé blogy, které se začínají rozjíždět mnohem lépe, než jsem očekávala a o to více mě baví na ně psát a fotit :), mě čeká umývání zbytku oken v domě, přece jen jaro už se hlásí (ráno jsem už i kýchala - jsem alergik, takže moje naděje, že třeba tohle těhotenství mě z alergií "vyléčí" asi vezme brzy za své), také bych konečně zkrotila tu šílenou džungli na předzahrádce a zasázela nové kytičky jak tam, tak také na tu skalku, co jsem dělala loni v létě (ale teda sázet budu až déle...) no a konečně dnes mám v plánu hodit se do gala a vyzkoušet jak novou postel, tak nový foťák a udělat si těhu fotky. Mám totiž v plánu do budoucna občas fotit něco na způsob budoir-foto v naší nové ložnici, která se pomalu, ale jistě rýsuje - zbývají dveře ke skříni a doplňky - a tak je na čase to prubnout. :) Navíc chci otestovat Olympus Pen, jestli zvládá samospoušť i s jednou osobou a bude ostřit tam, kam já budu chtít, protože se zrcadlovkou je to příliš komplikované. Tak se nechte překvapit, i já se nechám...

Ale dost o dnešku. Tohle měl být deníček za posledních několik týdnů a já se tady vykecávám skoro "o ničem"...
Moje uplynulé cca 2-3 týdny byly dosti hektické, i když jsem tam měla docela dost času i pro sebe. To zase jo... Hlavní změna je v té zmíněné ložnici. Hodím vám sem později celý článek o tom, jak jsme předělávali i výsledné fotografie, ale fakt je, že to zabralo dost času. Vystěhovat oblečení ze skříní, pak dokončovat malování po manželovi a hlavně po něm uklízet, to je vždycky lahůdka, poněvadž něco jako igelit nebo noviny na zem, s tím on se zdržovat nebude, že... No nakonec nervíky se skládáním, protože co skládá můj muž, to je vždy o nervy, zda to bude držet a fungovat tak, jak má (nevím, zda je to jeho rukama, nebo kvalitou koupených výrobků, ale vždy něco nesedí, nefunguje, nebo se viklá...) no a ve finále naskládat do nových skříní zpět naše oděvy. Ze začátku vypadaly obrovské a teď mám pocit, že jsou malé... ach jo. Proč jen musíme mít tolik hadrů? A to půlku z toho nenosím, jen je mi líto to vyhodit... ale po porodu asi budu nekompromisní. Budu se chtít obléknout, tak uvidíme. :)

Ale už dost. Pojďme k fotkám...
Stále v těhotenství ujíždím na rajčatech, které jím snad ke každému slanému jídlu a no a Mozarella s rajčaty a italskými bylinkami, to snad ani nemusím komentovat... :)


Velkou změnu v mém stravovacím plánu udělala kuchařka, kterou jsem si nedávno koupila a už jsem o ní mluvila ve videu. České smoothie od Kateřiny Kuranové je úžasná knížka a já v ní stále listuji a listuji a hledám inspirace na smoothíčka. Nebudu o tom psát více, protože chystám recenzi, ale neodpustím si pár fotek smoothíček  a ovoce v mixéru. :) 




Toskánské věže je překrásná kniha, která mi nedávno přišla na recenzi od nakladatelství Jota a už ji mám přečtenou. Úžasný zážitek. Recenzi na ni chystám na blog Knižní kavárna u Nely.



Musím sem také hodit nějakou fotku s Nelou. Tohle je u manželovy babičky v Českých Budějovicích, kam jsme se jeli podívat a dovézt jí konečně vánoční dárek minulý víkend.


Pejskové jsou nedílnou součástí mého života, stejně jako Nela, takže co by to bylo za deníček, kdyby tady alespoň jeden nebyl vyfocený. Veget ve vaku je nej... A on je prostě k sežrání. :)



Když říkám, že už se blíží jaro, tak to myslím vážně. :) Po celé republice už to kvete, u nás už konečně vykoukly sněženky...



Když mám chuť a náladu, hraju si s přípravou našich večeří. V poslední době jsem si zamilovala polníček, který si chroupu jen tak při večerním čtení knížky. Je výborný...


Důležitý mezník v mém dalším životě. Uvolnila jsem konečně v pokojíku skříňku pro Jiříka a vytřídila, vyprala a poskládala mu oblečení. Samozřejmě ještě něco dokoupím, hlavně pyžamka a bodýčka budou třeba, ale i tak už se to rýsuje. Až teď dodělám tu ložnici, zabalím tašky do porodnice a budu se už jen těšit. :) 
Mimochodem, už jsme konečně koupili i nový kočár, Dorjan. Nelča tam bude mít i skejt, aby se mohla vozit... No a taky krásnou vaničku, protože tu po Nele jsem si omylem zničila při úklidu koupelny.



Ještě jednou Nelča, která mi pomáhá vyřizovat hovory... Babičku nedávno dokonce objednala na gynekologii...:D


No a jedna taková obyčejná návštěva doktora v Českých Budějovicích, kdy jsem si vzala s sebou Olympus. Potřebovala jsem totiž udělat nějaké fotky budov v ČB, o kterých budou články na mém třetím blogu Toulání českem... Kdo budete chtít vidět více fotografií, nebo si přečíst něco o Českých Budějovicích, tak si tam najeďte a dejte třeba i pravidelný odběr, ať vám nic neuteče. :)






Experiment v kuchyni - zapečené brambory s kuřecím masem - možná vám sem příště hodím a nafotím receptík.




A opět sněženky - už jsou venku!





Byl krásný teplý den a tak jsem se opět pustila do zahrádky a manžel vytáhl vysavač, že vysaje a umyje auto. No Nela samozřejmě musela okamžitě nasednout a asistovat... :)



Naše každodenní realita s Nelou - kostičky...


A další kniha, která mi do včerejška dělala společnost. první díl krásné argentinské ságy. Opět bude recenze na blogu Knižní kavárna u Nely.



Inspirovala jsem se na jednom z blogů, které čtu a nastříhala si magnolii do vázy. Je to jedna z mých nejoblíbenějších květin, protože je prostě nádherná a už začíná vyhazovat poupata. Juchů!



Dorazila další kniha - od mé nejoblíbenější autorky - Barbary Erskinové...


No a tady ještě pár záběrů z posledních dní. ty už asi nemá cenu komentovat... :)









A na závěr ještě nová skříň - bez dveří zatím, ale aspoň je na záběru vidět uspořádání vnitřku. :)


Mějte se krásně jarně!

Vaše Sabi :)

Komentáře

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)