Photo diary 1/2017


Krásný den!

Vítám vás u prvního letošního článku, kterému jsem dala název "photo diary". V minulém roce už jste mohli vidět, co v takovém článku zamýšlím a tak se nebudu zdržovat vysvětlováním. První lednový týden pro mě byl ve znamení balíčků, které jsem objednávala ještě jako "od Ježíška", ale také nákupů v Českých Budějovicích. Bylo to už nutné, protože mrazy hned tak neustoupí a mé těhotenské bříško roste. Tudíž je jen otázkou času, kdy mi nepůjde dopnout poslední starší zimní kabát.



Jedním z opožděných vánočních dárků byly dvě knihy o kuchtění. Nalož to a Domácí sušení jsou báječné knihy, které mi umožní nejen vařit, nakládat a sušit plody pro nás, ale také se podle nich dají báječně nachystat tzv. jedlé dárky. O obou knížkách se na blogu brzy dozvíte, protože na ně chystám recenze.
Třetí knížkou na fotce je thriller Černooké Zuzany, první kniha, kterou se mi podařilo získat jako recenzní výtisk přímo od nakladatelství Omega, popř. obchodu knihy Dobrovský. Včera večer jsem ji začala číst a dneska, pokud Nela půjde nějak rozumně spát, bych ráda pokračovala. Zatím je to zajímavé čtení. :)


Před pár dny jste mohli číst na mém blogu článek o tom, jak jsme s Nelou vyrazili do funparku Panda v Českých Budějovicích. Nebudu sem proto dávat více fotek. Kdo budete chtít, můžete se na ně mrknout zde. Fakt je, že to byla skvělá zábava i pro mě a manžela. On se vyřádil jako malý kluk na atrakcích a já se dostatečně vyblbla s foťákem. :)


Kdo mě už sledujete déle, tak víte, že jsem knihomol a mám i svůj knižní blog. Proto sem musím přidat ještě nějaké další knižní fotky. Vrchní obrázek ukazuje balík s recenzními výtisky, který dorazil v pondělí. Je v něm pokračování středověké série Lest kočovné nevěstky a pak thriller z Odeonu Norma.

Níže je pak fotka zatím nejlepší knihy, kterou jsem četla za tento rok. Je to kniha Tak to je, tak to bude od výborné britské autorky S.J. Bolton.


A jak už jsem psala výše, těhotenství začíná být na mé postavě znát a tak mi zbývá už pouze jeden zimní kabát, který dopnu. Protože není příliš atraktivní, rozhodla jsem se využít zbytek peněz od Ježíška a poohlédnout se po nějakém novém kabátu. Měla jsem představu takového toho kabátu bez zapínání, co je teď velkým hitem. Překvapilo mě, že ho skoro nikde neměli. Nakonec jsem narazila rovnou na několik variant v Gate a protože byly tyto kabáty navíc v super akci, ulovila jsem rovnou dva.
Jeden kratší, s jedním knoflíkem na prsou, ten je trochu tenčí a druhý delší, s páskem, ten je teplejší a nosím ho už teď.
Jo, já vím, původně jsem chtěla zbytek peněz od Ježíška využít na nějaký nový fotokurz, jenže popravdě řečeno, v tomhle hnusném počasí se mi vůbec nikde venku celý den s foťákem lítat nechce, a až se udělá hezky, tak už zase budu mít takové břicho, že to také nepůjde. Tudíž bude asi muset letos fotokurz počkat až někdy do podzimu, až bude nový prcek natolik velký, aby mohl hlídat tatínek a maminka si zase udělá celodenní volno na kurzík. :)









Jelikož mám v tomto počasí velký problém se suchou a vysušenou pokožkou, promazávám se, jak můžu. Momentálně nejoblíbenější jsou tyto dva krémy na ruce od Balea a konopný balzám od Saloosu. Konopným balzámem mažu všechno, co je třeba. Rozpraskané ruce, nohy i bříško. A krémy Balea používám samozřejmě jen na ruce a občas na nožky. Oba mají velmi příjemnou a jemnou vůni, rychle se vstřebají do pokožky a nezanechávají mastný film.





I když mám zimních bot několik, mými favority jsou tyto napůl farmářky z Deichmanna. Uvnitř mají kožíšek, jsou úžasně teploučké a při tom měkké a poddajné, takže se v nich opravdu dobře chodí. A podrážku mají samozřejmě hodně členitou, tak, jak to farmářky mívají, což je pro mě nyní obzvlášť důležité. Když je všude led a zmrzlý sníh, nemohu si dovolit někde na procházce s Nelou uklouznout a spadnout, ani prochladnout.




Máme doma nového pomocníka na vaření kávy. Tento presovač značky DeLonghi si drahý koupil k Ježíšku vlastně sám, za peníze z přesčasů. Přiznávám, že kolem něj chodím po špičkách a radši se na něj jen koukám. Přijde mi zbytečně složitý na obsluhu (není nad kapsle :D) a tak z něj mám kávu pouze když mi ji manžel z lásky udělá. :)




Jelikož se snažím neustále vzdělávat ve fotografii a to nejen ve focení, ale i ve zpracování fotek v PC, koupila jsem si zase po nějaké době časopis Československá fotografie. Vadí mi sice chyby a překlepy v textu, přece jen, za ty peníze by tam být nemusely, po obsahové stránce je však časopis skvělým rádcem i inspirací.



No a společnost mi dělá po většinu večerů a někdy i přes den svíčka. Pálím je pravidelně od podzimu až do jara, kdy většinou romantický plamínek nahradím čerstvými jarními květinami. Dlouho jsem toužila po svíčce Yankee Candle a letos po Vánocích jsem si ji konečně dopřála. Asi nemusím psát, že jsem se do ní zamilovala a určitě není mou poslední. Plánuji napsat na svíčku recenzi a také jeden svíčkový článek, ke kterému mě inspirovalo členství v jedné zajímavé skupině na facebooku. Ono totiž to pálení svíček není jen tak... :)




A poslední, co bych vám chtěla ukázat, je tento zajímavý výrobek od Saloosu. Je to olej v rozprašovači k osvěžení vzduchu. Vůně eukalyptu je velmi silná a účinná. Jelikož topíme dřevem a uhlím a v dětském pokoji nejde stáhnout topení na minimum, prostě stáří domu se projevuje leckde, tak tam má Nela přetopeno, suchý vzduch a špatně se jí dýchá a spí. Proto vždy, než jde spinkat, vyvětrám a rozstříknu po místnosti tento sprej. Funguje báječně a úplně nejlepší je, když máte rýmu a dýchá se vám opravdu těžce. :)



A to je k tomuto článku všechno. Doufám, že se vám taková všehochuť líbila a bavila vás. Pokud byste si představovali něco jiného, tak mi to klidně napište do komentáře, já se pokusím tomu přizpůsobit. :)

Vaše Sabi! 


Komentáře

  1. Moc pěkné fotky, Sabi :) Ten olej ve spreji mě zaujal, vyzkouším. Krém na ruce od Baley mám taky jeden. Baví mě vůně a to, že krásně vsákne a nenechává mastný film. Ale mám pocit, že musím mazat dost často, abych neměla ruce vysušené.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)