Těhotenský deník *2 - Čeká mě 14 dní strachu...

Krásný den!

Když jsem připravovala první článek "těhotenského deníku", věřila jsem, že až ho budu zveřejňovat, budu "už vědět". Plánovala jsem totiž zveřejnění na čtvrtek a to jsem měla domluvené vyšetření u mého doktora. Ovšem nebyla bych to já, aby běželo vše podle plánu. Člověk si říká, s prvním těhotenstvím byly nervy (hlavně v začátcích), teď bude vše jak má být. Ale?


Mám ještě v čerstvé paměti pocity z vyšetření, kdy jsem byla na prvních ultrazvucích s Nelou a srdíčko stále ne a ne se objevit (nakonec jsem byla poslána do nemocnice na ukončení těhotenství a až na předoperačním vyšetření se srdíčko objevilo, tak mě naštěstí zase poslali domů). Proto i když nyní nebyly (zatím) žádné problémy (krvácení, špinění apod.), měla jsem obavu, že srdíčko nebude. Ale přece jen, neděje umírá poslední!

U DOKTORA:
Pan doktor mě vyšetřuje vnitřním ultrazvukem, kouká na monitor a nakonec vyřkne ortel: "Těhotenství to je, a tečka! Víc vám dneska neřeknu."
Na můj tázavý pohled vysvětluje (a otáčí na mě obrazovku), že je vidět žloutkový váček, v něm embryonální zárodek, ale srdeční ozvy zatím nikde.
Naštěstí ani nezkoumal, kolikátý týden mám být (já měla spočítáno, že podle prvního dne poslední menstruace jsem 6+2, tedy v sedmém týdnu - Nela byla vidět 6+3, ale podle ultrazvuku. Podle menstruace byla až 8+1). Rovnou mi dal termín na další vyšetření za 14 dní a "vnutil" mi nové multivitamíny pro těhotné - Superfolin. Což mě povzbudilo, že by to mohlo být na dobré cestě, jinak by s nimi určitě počkal. I když, kšeft je kšeft... :D

A tak mě tedy čeká nekonečných 14 dní plných obav a nadějí. Držte mi proto palečky, ať je vše v pořádku a ať se můžete za 14 dní těšit na nový článek - a doufám že pozitivní!!! :)

Mějte se krásně!

Vaše (doufající) Sabi

Komentáře

  1. Držím palečky, já jsem s oznámením i deníčkem čekala až budu mít jistotu, že vše je Ok. Máš můj obdiv

    OdpovědětVymazat
  2. Sabinko, držím palečky, určitě to dobře dopadne jako s Nelinkou.

    OdpovědětVymazat
  3. Multivitamíny se píšou jinak a to by jste jako autorka měla vědět

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za upozornění. Občas se nějaká ta chybka vloudí. :)

      Vymazat
  4. Sabi, nestresuj se, stres neni dobry.Ctrnact dni utece jako voda.Uvidis, ze vse dobre dopadne :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuju všem moc za podporu. Snad bude všechno jak má být...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)