Co takhle spustit vlastní e-shop?

                 



Krásný den vám všem!

Možná se může zdát, že i tento článek je další tutorial, tedy jeden z těch, které radí, jak vytvořit e-shop. No... pokud z něj dokážete onen návod vytáhnout, jste dobří a já vám ráda zatleskám a poblahopřeji. Ve skutečnosti je to jeden z oněch článků "ze života", kde bych vám chtěla svěřit, jak jsem si na sebe vymyslela další bič, další práci, nervy, ale i radost. 


Jelikož jsem nezmar a asi nebudu mít nikdy "dost", vymýšlím stále nové a nové aktivity. Jo, jsem doma na rodičovské dovolené, s jedenáctiměsíční holčičkou, která je stejně aktivní jako já a tudíž mi dává pěkně zabrat. Naštěstí jsou chvíle, kdy je úžasně hodná a nechá mě pracovat, za které se jí pak odměňuji chvílemi, kdy si naopak hrajeme a mazlíme se.  A naštěstí také máme hlídací babičku, která je naprosto skvělá, Nela ji miluje a je u ní moc ráda. A to mně opravdu moc moc pomáhá. 

Nejsem totiž typ ženské, co by se věnovala jen domácnosti a zahradě. Tohle by mě prostě zničilo, znudilo, naprosto demotivovalo a psychicky vycucalo. Já potřebuji stále nějakou aktivitu, ale takovou, kde za sebou vidím výsledek. Navíc mi rozhodně nedělá dobře, mám-li být finančně závislá na svém manželovi. A tak jsem hledala nějaké řešení. 

Že budu masírovat, to jsem věděla už když jsem šla na mateřskou. Kurzy a rekvalifikaci jsem si dělala již před několika lety. Protože jsem se v posledních měsících díky blogům vrátila i k fotografování, zařadila jsem focení na zakázku rovněž mezi mé pracovně-zábavné aktivity. Ale ani to mi nestačilo...

Co vlastně dělat?
Stále jsem hledala variantu pasivního příjmu, kde bych si mohla sama vše řídit, být, jak se říká, sama sobě šéfem a zároveň by mě to nestálo velké množství času. Samozřejmě mým snem je živit se psaním - ať už článků pro různé časopisy (virtuální i tištěné), nebo vytváření marketingových textů apod. Ale to se zdá zatím jako sen nesplnitelný. Co jsem však mohla začít vytvářet ihned, byl e-shop!



Když se řekne e-shop, každý z nás jasně vidí obchod, kde je zboží přehledně umístěno, můžeme si ho prohlédnout, srovnat si ceny s dalšími obchody a samozřejmě objednat si zboží domů, aniž bychom vystrčili nos na ulici. 
Tak jsem až dosud znala e-shop i já. 
A tak jsem si řekla, proč ne. Ovšem bylo třeba vymyslet, s čím onen e-shop bude...

S čím obchodovat?
Chtělo to zboží, ve kterém se vyznám, budu se rychle orientovat, dokáži se přizpůsobit poptávce, bude mě bavit sledovat trendy a zároveň to bude pro mě třeba i výzva k tvořivosti. Proto jsem poměrně rychle (a také z finančních důvodů) opustila myšlenku na internetové knihkupectví, i když knihy jsou asi má největší láska už od dětství.

Další variantou bylo dětské, nebo dárkové a dekorativní zboží. I když je obojího dost a dost, přece jen homedecor chce opravdu originální a neotřelé zboží, nejlépe dovážené z ciziny, které tady běžně není k sehnání. A takovou možnost nemám. Proto jsem zavrhla i tuto variantu.


Poslední možností byl e-shop s dětským zbožím. Jelikož jsem však chtěla opravdu originální zboží, které nebude mít každý e-shop a rozhodně jsem nechtěla Disney oblečení a podobně, začala jsem hledat mezi soukromníky a řemeslníky. Ne s každým se mi podařilo domluvit obchod, ale pár se mi dojednat zdařilo a doufám, že budou přibývat. 

Tím jsem si splnila požadavek na originalitu, ale zároveň i na tu tvořivost. Rozhodla jsem se totiž, že se sama vrátím k vytváření a ručním pracím a budu do e-shopu dodávat i své zboží. Nebudu zatím prozrazovat všechny své plány a představy. Postupně je chci odkrývat nejen na e-shopu, ale i tady na blogu.

Jaké originály v e-shopu seženete?
Tím prvním, co mohu již ukázat a prozradit jsou plenkové dorty. Plánuji dárkově balit nejen pleny jednorázové, ale i látkové, ručníky, dečky apod. Malá ukázka toho, co se chystá, je k vidění již nyní na těchto fotkách...




Mezi těmi prvními obchodníky-řemeslníky, se kterými spolupracuji, je K-Design, mladá maminka, která vytváří módní doplňky pro miminka a malé holčičky - čelenky do vlasů na běžné nošení i na focení.

Nahlédnout na detaily a objednat již případně můžete zde.


Další jsou Olivková chrastítka - rovněž mladá maminka Jolana se inspirovala u své dcerky a začala nejprve pro ni a pak i pro další děti šít krásná látková chrastítka.
Nahlédnout opět můžete zde.


Zmínit bych také měla originální ručně vyráběná kousátka z měkkého dřeva od Aponky. Ta v mém e-shopu jsou z lísky.
Prohlédnout další tvary si opět můžete zde.


Se všemi výrobci bych postupně ráda udělala tady na blogu rozhovory. Musím se přiznat, že především tyto pracující maminky s malinkými dětmi velmi obdivuji a třeba i pro vás se stanou inspirací, tak jako i mě inspirují svou schopností skloubit práci, mateřství i koníčky dohromady.

Protože bylo třeba zařadit e-shop i do běžného nakupovacího pásma, rozhodla jsem se nakouknout i do velkoobchodů a s některými navázat spolupráci. Proto mám doma i nějaké hračky, které je  možné sehnat ve více obchodech, stejně tak sortiment jako ručníky, deky, řetízky na dudlíky, atd. Zkrátka, pokud to má být dětský e-shop, tak se vším všudy. Stále si však chci uhlídat prioritu soukromých výrobků a ty prosazovat.

Myslím, že dnes už jsem se svěřovala dost. Příště se zaměřím na to, jak jsem s e-shopem začínala, jak jsem hledala vhodný portál, tvořila stránky, atd. A slibuji, že se o své zážitky a zkušenosti podělím co nejdříve. :)

Mějte se krásně a inspirativně!

S láskou, vaše Sabi! :)







Komentáře

  1. Sabi já tě prostě neskutečně obdivuji, já prostě nemám takovou výdrž, jsem lemra a vždycky všechno vzdám a zůstane jen v rovině snů a představ :) Ať se daří! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Sabi, preji ti hodne uspechu s tvym e-shopem :-)Ty plinkove dortiky jsou uzasne :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Sabi, ať se daří, jsi šikovná, dorty jsou parádní :)

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji všem. Uvidíme, snad se to rozjede. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Bylo to jako filmový trik, když mi doktor Edede vrátil mého manžela do 24 hodin, vyzkoušel jsem mnoho zpusobu, jak dostat mého muže zpet, ale vždy se setkávám se špatnými lidmi, dokud jsem nemyslel doktora Ededeho radu každému, kdo má stejný problém kontaktujte ho na Ededetemple@gmail.com nebo Whatsapp +233235887825 Slibuji, že vás nikdy neodradíme.

    OdpovědětVymazat
  6. there is no blood shared if you’ve been accepted to join this organisation you are to pay the price at the age of 80 years you sacrifice yourself to the lord LI want to join occult for ritual money in Benin City {{{™+2348180894378™}}}™ how to join occult for money ritual in Lagos Stateucifer this simply means that you are going to die at the age of 80 years you can reach us on WhatsApp or contact of the Grandmaster of GURUMARAGY BROTHERHOOD OCCULT CALL +23A48180894378 if you want to see more http://guruma.over-blog.com/ WELCOME TO THE WORLD OF GUYUMAYAGY BROTHERHOOD OCCULT SOCIETY WHERE TO ACHIEVE ALL YOUR DESIRE IN LIFE, JOIN US NOW AND BE FREE FROM POVERTY AND PAINS, WE ARE HERE TO CHANGE YOU FROM BAD TO GOOD ONCE YOU HAVE THE MIND TO DO WHAT IT TAKE TO MAKE WEALTH AND FORTUNES CALL +2348180894378 NOW! DO YOU WANT TO JOIN OCCULT SOCIETY TO MAKE MONEY AND TO BE RICH SO THAT PEOPLE WILL RESPECT YOU AND OBEY YOU, JOIN THE GURUMARAGY BROTHERHOOD OCCULT/ YOU ARE WELCOME TO THE TEMPLE OF THE GURUMARAGY BROTHERHOOD WHERE RICHES AND WEALTH ARE BEEN GIVEN TO THE POOR!! ARE YOU DISAPPOINTED OR TIRED OF THE SITUATION YOU ARE CURRENTLY PASSING THROUGH OR NOT HAPPY BECAUSE ALL YOUR FRIENDS ARE ALREADY RICH BUT YOU ARE STILL LIVING IN POVERTY, IS YOUR BUSINESS COLLAPSING OR ALREADY COLLAPSED CALL THE GURUMARAGY BROTHERHOOD TO HELP YOU ON +2348180894378 https://www.youtube.com/playlist?list=PLDVHqYteFtBvoC4KcP6C3BRT88RmQckqV power money, quick riches,and power to gain contract and The guyumaragy brotherhood occult insists on not to asking any payment for any membership, as it is among the great rule guiding this family. They explain this as a gratitude for personal achievements. Membership is positioned as a great pride and honor, the gurumaragy family chooses their members independently and send out private and exclusive invitations but everyone can try to receive such invitation by filling the form, the gurumaragy brotherhood occult family connects and unites only the worthiest. That is why you have to be rich, famous and powerful unless you are a member of the fraternity member family, if you want to know how to join the gurumaragy brotherhood occult in Nigeria and Ghana just call +2348180894378

    OdpovědětVymazat
  7. No jako vlastní e-shop který by byl prospěšný a ještě vydělával to by se mi taky líbilo , někde jsem četla že existují takové firmy které pomáhají se založením eshopu a tak trochu i s propagací do začátku si myslím že dobrý.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)