Přečtěte svým princeznám Pohádky na dobrou noc



Máte doma malou princeznu a chcete ji dopřát krásné pohádky, poučení a plno další zábavy okolo? Tak právě pro vás je kolekce brožovaných knížek o malých holčičkách, které žijí v různých zemích. Malé čtenářky díky nim poznají, jak žijí lidé na Tahiti, v Grónsku, ve Španělsku, nebo poznají kulturu severoamerických indiánů. Tyto unikátní knížky se dají koupit ve společné kolekci, nebo i jednotlivě. Dokoupit k nim můžete i pracovní sešity a samolepky, díky kterým si malé čtenářky mohou své oblíbené hrdinky samy oblékat.


Autorka: Nadjá
Ilustrace: Nadjá a Julie Camelbak

Anouk a zářící perla

Hrdinkou první knížky je holčička z Grónska. Jednoho dne se vydá s celou rodinou na moře, aby lovili ryby. Anouk věří na mystické bytosti a na kouzla. Spolu se starším bratrem se ztratí ve sněhu a při tom narazí na podivnou sochu z kamenů, které se říká Inuksuk. A právě u něj najde Anouk kouzelnou zářící perlu, která jim pomůže najít cestu zpět k rodině, aby v mrazu neumrzli.

Mohea a tanec královny

Mohea je dívka z Tahiti. V období svátků a tance se v její vesnici chystá taneční soutěž. Mohea by moc ráda vyhrála, ale tanec jí vůbec nejde. Jednoho dne se vypráví s otcem na ryby a zatímco on chytá, dívka se koupe v moři. Tehdy se setká s Královnou mantou. Kouzelnou rybou, která prý může topit potápěče. Dívce však ukáže podmořský svět a naučí ji ladným pohybům, než ji doprovodí zpět na mořskou hladinu. A jak dopadne taneční soutěž? To už si musíte přečíst. :)

Aponi a kouzelné pírko

Aponi pochází z indiánské vesnice. Jednoho dne se courá cestou ze školy, pěšky kaňonem. Sleduje motýlí roj, když si všimne, že nad ní krouží veliký orel. Jakoby něco hledal. Pak objeví na zemi malé ptáčátko. Aponi si uvědomí, že patří k orlovi, a rozhodne se ho odnést do hnízda. Cestou se ztratí. Na zpáteční cestě najde orlí pírko. Chce ho sebrat, ale pírko se vznese a pololetí. A tak to pokračuje, dokud Aponi nedovede domů.

Ines a dračí růže

Ines pochází ze Španělska. Jsou prázdniny a ona se chystá za svou kamarádkou. Je však smutná, protože její maminka je těžce nemocná. U kamarádky se jí líbí, ale moc si to neužívá. Myslí pořád na maminku. Když se koupou na pláži, najdou podivný kámen ve tvaru růže. Traduje se, že je to tzv. Dračí růže a má kouzelnou moc. Nikdo tomu sice nevěří, ale Ines si růži schová. Po návratu domů ji předá jako dárek nemocné mamince. Třeba ji růže pomůže…

Jak se nám knížky líbily?

Všechny čtyři příběhy ukazují malé dívenky, které se něčím trápí. Díky nim tak poznají malé čtenářky nejen nové kultury, ale mohou se třeba s problémy dívek i ztotožnit. Často jsou to totiž problémy, které jsou zcela běžné - nemoc, žárlivost na mladšího sourozence, touha něco umět, atd. Každá z dívek při tom nalezne kouzelný předmět, který jí pomůže. Díky tomu malé čtenářky mohou poznat, že každý problém má řešení.

Knížky jsou brožované a tenké. Každá se dá přečíst za jedno odpoledne, nebo večer. My jsme je s Nelou četly - a ještě mnohokrát budeme - nejprve před spaním. Teď si je nosí ven k bazénu, a my si je znovu pročítáme, prohlížíme a já Nelu učím, co je ve které kultuře zajímavé. Po prvním přečtení to totiž tříleté dítě těžko všechno pochopí.

I když jsou tyto knížky jistě určené slečnám, které se již naučily číst samy, cca do čtvrté třídy, nám se s Nelou hrozně líbí a pořád v nich listujeme. Obě. J

Proto je rozhodně doporučuji jako vhodnou literaturu pro malé holčičky, i pro začínající čtenářky. 

Tyto knížky můžete zakoupit v kolekci či jednotlivě na stránkách nakladatelství Ella&Max

Pohádky na dobrou noc pro malé princezny obsahují čtyři knížky, ale celkově je jich v této edici mnohem více. Opět vše najdete na stránkách nakladatelství. Tam k nim také můžete dokoupit pracovní sešity a samolepky.




Komentáře