Jaký byl můj březen

Březen byla smršť. A to jsem si myslela, že už bude klidněji... Jenže... Děti měly týden jarní prázdniny, takže jsem mezi prací vymýšlela aktivity a výlety, což se nám nakonec podařilo a skvěle jsme si to užili. Do toho jsem 14 dní předělávala koupelnu, takže jsem se skoro nehnula z bytu. Neustále jsem řešila zedníky, kdo kdy přijde, protože sprchová vanička potřebovala neplánovaně kvůli odpadu podezdít, atd. O tom vám více napíšu, až budu dělat článek o rekonstrukci. Zatím tu mám poslední krabici, kde čeká na sestavení skřínka nad umyvadlo. :)

Faktem je, že první část března jsem byla spíše doma, v práci z Rakousku vždy jen jeden den v týdnu. Pak mi to ale naskákalo na konci měsíce a já místo Velikonoc trávila svátky v Mekáči. Čtyři dny v kuse odpolední do noci byl docela zátah. Pak jeden den na Velikonoční pondělí volno - a další výlet s dětmi - a v úterý pro změnu na ranní. Po změně času, kdy děti nemohly usnout a ráno jsme se všichni kopali z postele, to bylo dost děsné. Na druhou stranu mi to pomohlo utřídit si všechny priority, kterými jsou hlavně děti, jejich i moje spokojenost a klid, který v Rakousku opravdu nemám. Navíc mě v rozletu a podnikání svazuje pozastavené IČO, kvůli kterému nemůžu realizovat své plány. Dnes jsem proto udělala velké rozhodnutí. Duben ještě bude v zajetých kolejích, ale od května budu opět "volná" jako pták a budu moc začít opět pracovat jen na svých vlastních snech. Už se na to moc těším. :)

I přes náročný měsíc jsem si neodpustila alespoň pár procházek s Miou. Naštěstí není moc náročná a stačí jí projít se kolem sídliště. Když to ale šlo, dopřála jsem jí pořádné proběhnutí. 


V dubnu jsem napsala cca třetinu z nové plánované knihy - druhého dílu ze série Jihočeské vraždy. Měla by být hotová do konce dubna, takže mě teď čeká ještě pořádný kus práce. Věřím však, že se to podaří podle plánu. :)


S dětmi jsme dostali na recenzi nové hry a tvoření od značky Djeco - z e-shopu Agátin svět. Tvoření už máme hotové a moc je bavilo. Článek pro vás chystám. Z her hrajeme zatím první. Druhá ještě čeká na rozbalení, na to bude potřeba více času a klidu. 


Další procházka kolem Kaplice, tentokrát jen s Jiříkem. 



Udělala jsem si radost a kromě velikonoční výzdoby v bytě zvládla i trochu jara do truhlíků na balkoně. Není to moc, ale pro radost to stačí. :)




Sestra Lucka mě přemluvila, ať děti vezmu na pouť do Úherec. Ona tam prodávala na stánku s balónky a nějaké atrakce nám domluvila zdarma. I tak jsem tam skoro tisícovku nechala. Ale když už to vyšlo tak, že jsem jela k našim do Nýřan zrovna v dobu, kdy v sousední vsi byla tahle vyhlášená pouť, jeli jsme. Já na téhle pouti byla naposledy snad jako malá holka. Byla pořádná zima a hodinka tam úplně stačila. Navíc já k našim řídila čtyři hodiny po krátkém spánku po noční, takže jsem ráda, že jsme tam nebyli déle. Byla jsem dost unavená. 



Malá ukázka z přestavby koupelny...


Mia v Jiříkově pyžamu :D


Trocha tvoření před Velikonoci 


A také jsme hned na začátku měsíce zvládli focení s dětmi, které mi pak cca v polovině března dorazilo. Fotky od Radky Mazákové jsou opět nádherné. 


Mia dostala nový obojek a vodítko. Vypadalo to obojí velmi bytelně, bohužel když zabere, tak se obojek někdy rozepne, takže budu muset místo něj pořídit ještě kšíry. Bude ho mít jen na ozdobu. :(



A teď ještě malé shrnutí našich výletů:
V Třeboni jsme navštívili Zámeckou lékárnu a užili si prohlídku s Bílou paní...



Podívali jsme se na Sokolčí a přehradu Černá


A jeli jsme do Aquaparku ve Frymburku, kde jsme navštívili i Podmořský svět. 



Na dveře jsem si vytvořila velikonoční věnec...


A hned začátkem března dorazil výtisk nového vydání knihy Honzy Hlubka - Les, ke kterému jsem dělala obálku. :)


Březen byl tedy opět jeden velký chaos a blázinec a já si moc nevydechla. Doufám, že v dubnu to bude o něco lepší, ale zatím to tak nevypadá. Teprve dospávám spánkový deficit, doháním resty, co jsem nestihla, když jsem byla v práci a od zítřka musím začít zase pořádně psát, abych stihla vše, co mám naplánované a nasmlouvané. 

Přeji vám krásný duben, pokud možno bez velkých aprílových výkyvů počasí. 

Vaše Sabča :)

Komentáře

  1. Je vidět, že jsi březen měla opravdu naplněný až po okraj. Držím palce, ať ti od května vyjdou plány s osamostatněním na volné noze.
    A obálka ke knize je pěkná :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Sabčo, klobouk dolů březen musel být opravdu náročný, ale vypadá to i na moc pěkné momenty hlavně s dětmi :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)