Zahrajte si s dětmi Pohádkové divadlo od Kvída z Albi


Nedávno jsem vám ukazovala novou hru - Chytré pexeso pro děti od tří let, které máme od Albi. Toto pexeso rozvíjí nejen paměť dětí, ale učí je také barvy a tvary. Albi má však i další skvělé hry, díky kterým můžete u svých dětí rozvíjet plno schopností a při tom se dobře bavit (a děti smysluplně zabavit). Mezi nejkrásnější hru, kterou jsem objevila pro Nelu, patří i Pohádkové divadlo od Kvída, což je značka pro dětské hry, které vyrábí právě Albi.


Toto divadlo má za úkol rozvíjet fantazii a slovní zásobu dětí. Může si s ním hrát dítě samo, ale předpokládám, že stejně jako my, si nejprve budete hrát s ním. Ideální je, aby hrálo více hráčů, protože pak dítě vidí, jak se dá rozvíjet fantazie a vznikají neuvěřitelné pohádky a příběhy.



Co v boxu najdete?


Obsahuje pevnou desku, do které se vsazují kulisy a pozadí. To je oboustranné, takže máme dvě scény, na kterých se mohou odehrávat naše příběhy. Nechybí rekvizity, jako studna, poklad, kniha, klíč a stromy či kameny. A nejdůležitější - postavy, kterých je jedenáct a nechybí mezi nimi princezna, drak a princ, aby ji vysvobodil (nebo ona jeho?). Je tu ale i čarodějnice, čaroděj, víla, okřídlený kůň a podobně.



A jak se toto divadélko hraje?


Ke hře patří čtyři kostky. Na třech jsou postavy a rekvizity a na čtvrté činnosti. Každý hráč si na kostkách hodí, jaké postavy a rekvizity bude mít ve svém příběhu a akční kostka mu určí činnost. Pak už je jen na hráči, jak si se vším poradí a jaký příběh začne vyprávět. Další hráč na něj naváže, přidá postavy, určí jim nové činnosti... Jak dlouho budete divadélko hrát, je jen a jen na vás a vašich dětech. Můžete skončit po prvním kole, tedy když se vystřídají všichni hráči, nebo můžete házet dál, dokud vás bude hra bavit. Poslední hráč by měl příběh ukončit. A je jen na vás, zda to bude happy-end, nebo drak sežere princeznu i s princem a okřídleným koněm. :)





Pohádkové divadlo rozvíjí především fantazii vašich dětí (a vlastně i vaši). Učí je ale také slovní zásobu, mluvení ve větách, vzájemnou komunikaci a spolupráci, naučí se řešit problémy a různé situace, a získají prostorovou orientaci.

Jako děti jsme hrály psanou hru, kdy jeden napsal slovo, později i větu, další si ji přečetl, napsal na to další, ale papír přeložil a první větu tak schoval. Následující hráč měl k dispozici vždy jen poslední větu. Když se pak celý příběh četl najednou, byly z toho hodně zajímavé pohádky a také jsme se u toho hodně nasmáli. Pohádkové divadlo je podle mě obdobná varianta, jen je pro děti, které ještě neumí psát a rozvíjí mnohem více dovedností.

Pohádkové divadlo jsem pro Nelu vybrala s princeznami a rytíři. Koupit ale můžete i Piráty, nebo Život na farmě. Na všechny se můžete podívat na stránkách Albi. Myslím, že k ostatním hrám se časem propracujeme, jen chvíli počkám, než ke hře doroste i Jiřík.

Jak jsem psala již u "pexesa", společenské hry mě strašně bavily už jako malou holku a trávila jsem nad nimi s rodinou a přáteli mnoho času. Teď nemám, s kým je hrát. Ale díky Nelče se k nim pomalu vracím a už se těším, až bude plnohodnotným parťákem a budeme trávit hrací večery všichni společně. Jen vlastně nevím, jestli plním sny Nelče, nebo spíš sobě. :)

Pohádková divadélka můžete koupit na stránkách nakladatelství Albi.

Vaše Sabi!

Komentáře