Recenze: Vodítko pro dítě - CLIPPASAFE

Zdroj fotografie: Slůně.cz

Dítě na vodítku? To jako vážně? Přesně tak!

I mně se to zpočátku zdálo podivné. Proč vodit dítě na vodítku. Vždyť přece může chodit za ruku, držet se mámy, nebo kočárku. Jenže to by pak nesmělo být dítě, jako moje dcera Nela. Půjde si zásadně tam, kam se chce jí. Ruku mi nepodá a když už ano, tak asi na dvě minuty. Navíc v našem městě není kam pořádně jít, aby tam nejezdila auta a když jdeme nakoupit, na poštu, do lékárny, tak je vždy vedle úzkého chodníčku hlavní silnice, kde jezdí auta rozhodně mnohem více, než by měla. A přece jí nebudu pořád jen vozit v golfkách...


A tak jsem začala pátrat po nějakých kšírách či bezpečnostním vodítku, abych s ní mohla chodit bezpečně a pokud možno, co nejvíce v klidu. 
Na trhu je poměrně velký výběr bezpečnostních vodítek. Některá jsou jen na ruku, jiná se zapínají jako kšíry a dítě nijak neobtěžují. Takové jsem vybrala i já. Dítě je v nich stabilní a pevně zapnuté. Můžete mít samozřejmě vodítka dražší a krásně zdobená, nebo úplně jednoduchá.

Já jsem nakonec zvolila vodítko od firmy Clippasafe v růžové barvě. Ne, že bych růžovou zvlášť milovala, ale měli na výběr jen růžovou a černou (i když jich je normálně více) a černá mi přišla opravdu jako na psa.

Zdroje fotografie - Google.

Obávala jsem se, co bude dcera na vodítko říkat, ale nijak ho nekomentuje a bere to naprosto přirozeně. Kšírky jsem jí připnula, seřídila podle její velikosti a podle bundy, což šlo velmi snadno a už se šlo. Vzadu je vodítko připnuto na dvou bodech, takže je dítě vyvážené a stabilní. V případě potřeby se však dá jedna strana odepnout a vodítko je delší. Dítě má sice větší prostor pro běhání, ale pozor, když doběhne na doraz, vodítko může škubnout a pak si dítě zpravidla kecne na zadek, nebo padne na kolena či ruce. Vodítko připnuté jen na jedné straně je prostě méně stabilní. Kšíry, které má dítě navlečené na ramenou se navíc zapínají na zádech, takže nehrozí, že si za chůze dítě samo vodítko odepne a vysmekne se.

Mně chvíli trvalo, než jsem si zvykla koordinovat vodítko, Nelu a golfky, jelikož ty s sebou zatím stále vozím. V krámu je pro mě jednodušší mít ji v kočáru, stejně tak při delší procházce, kdy už se jí nechce chodit, nebo začne zcela protestovat a sedá si na zem, případně se začne rovnou válet.

Musím však napsat, že vodítko byl spásný nápad. Mně jako těhotné se s prázdným kočárem chodí hlavně do našich kopců mnohem snadněji, Nela se více proběhne, snadněji se unaví a lépe spí. Co více chtít?
Navíc je spokojená, že může běhat po svých mnohem více a častěji, než dříve a to je také pocit k nezaplacení.

Pokud tedy máte aktivnější děti, nebo chodíte kolem silnice, pořiďte raději vodítko. Děti to nijak neomezuje, je pohodlné, celkem nenápadné a je to opravdu veliký pomocník pro bezpečnost dětí.

Až budete shánět, jako já, kde ho mají nejlevnější, mrkněte na Srovname.cz. Na tomto odkazu jsou nejnižší ceny vždy aktuálně porovnané. :)

Přeji příjemné teplé a slunečné aktivní dny s vašimi dětmi.

Vaše Sabi :)

PS: Vodítko je velmi vhodné i pro učení dětí na lyžích a dá se používat od 6 měsíců do 4 let.




Komentáře

  1. Nezlobte se ale tohle je dost ujetý :-D až se nebude dítěti zase chtít sedět u jídla, tak mu vodítko přivážeme k židličce. Nehledně na to, jak to s ní udělají ve školce?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ve skolce? :) do skolky pujde za rok a pul, pokud tedy pujde ve trech letech. To se snad do te doby nauci, ne? :)

      Vymazat
  2. no na tom vodítku asi dost těžko :-)

    OdpovědětVymazat
  3. používali sme při učení na lyžích a super:)

    OdpovědětVymazat
  4. Maminku zcela chápu. Nejsem sice těhotná, ale ke skoro 3 leté dceři se nám narodila dvojčata. Malá je tak aktivní a tvrdohlavá, že jsem vodítko musela ke kočáru pro dvojčata také koupit. Nedokážu si představit jít ve městě s kočárkem pro 2 děti a nahánět ještě malou, aby mi neskočila někde pod auto. Jinak nikdo další s námi jít nemůže všichni chodí do práce a my kvůli tomu nebudeme pořád doma.

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem babicka ..... po operaci kolene .... hlidala jsem vnucku 2 roky .... jeli jsme vlakem .....mala se rozbehla a ja ji nedobehla ..... nastesti poslechla ale .... jsem pro ksiry ....

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)