DIY: Velikonoční věnec na dveře


Krásný den!

Jelikož se blíží Velikonoce a já jsem neměla ještě žádný jarní, natož pak velikonoční věnec na dveře, řekla jsem si, že si ho vyrobím a rovnou vám to nafotím, ať se po mě můžete případně opičit. :)


Na věnec potřebujeme slaměný, případně proutěný korpus na věnec, širší stuhu, skořápky z vajíček, sušený květ, nebo kousek umělé květiny podle vaší nálady a záliby, dva dřevěné ptáčky, peříčka v libovolné barvě a tavnou pistoli.








Nejprve věnec omotáme stuhou a nahoře pevně zavážeme. Necháme delší konce, abychom za ně pak mohli věnec zavěsit. 



Pak postupně tavnou pistolí nalepujeme jednotlivé kousky dekorace. Já jsem začala dole, nejprve umělým květem a pak jsem vždy nalepila nejprve peříčka a na to skořápky. 
Do skořápek by se dala nalepit ještě taková ta maličká žlutá kuřátka, co se prodávají v květinářství, ale to záleží na vkusu každého z nás. Mně to přišlo kýčovité...



Když máme nalepenou dekoraci, ustřihneme si druhou stuhu na mašli. Protáhneme ji pod tou již uvázanou a uděláme uzlík a následně mašli.


Zastřihneme délku konců tak, jak požadujeme a tavnou pistolí dolepíme ptáčky. 

A máme hotovo. :)





Ještě závěrečná ukázka věnce na dveřích. 
Věřím, že máte zavěšení věnce vyřešeno určitě mnohem lépe než já. Toto jednou vytvořil manžel a já už neměla odvahu to kritizovat. :)








Doufám, že se vám věnec vyvede. :)

Vaše Sabi!

Komentáře

  1. Odpovědi
    1. Děkuji, Šárko. Sice jsem měla ještě trochu jinou představu, ale k tomu bych musela najít ta vyfoukaná bílá vajíčka od loňska, co jsem nacházela celou zimu a teď si nevzpomenu, kam jsem je uložila. :D

      Vymazat
    2. To se stává, najdeš je určitě, až je nebudeš vůbec potřebovat, třeba před vánoci :)) To moc dobře znám :)

      Vymazat
  2. Ten je vážně krásný. Neuděláš mi taky jeden? :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)