Moje kuchyně - Pojďte na návštěvu :)


 Krásný den!

Dnes jsem se rozhodla, že se s vámi podělím o dojmy z mé kuchyně. Mám totiž pocit, že ať ji upravuji jak chci, pořád to není ono. Je sice fakt, že nejvíce mi vadí ta přeplácanost - všude musí být milion kořenek, kafí, čajů, atd. Ale tohle je prostě můj manžel. Musí mít všeho spoustu a všechno musí být vidět. Ach jo...


Další fakt je, že i když mám kuchyni světlou, je v ní pořád tma. Dneska, když jsem fotila, tak venku dokonce svítilo sluníčko. A stejně to není poznat. Původně jsme měli vymalováno fialkovou barvou, což bylo ještě tmavší. Ta žlutá to přece jen více prosvětlila. Do budoucna - nejlépe už letos v létě, však plánuji velké změny. Vymalovat čistě na bílo, dřevěný strop také půjde natřít na bílo a kulatý stůl se selskými židlemi, který vidíte nyní, bude minulostí. Jelikož nám v květnu přibude další člen rodiny a budeme již čtyři, máme málo židlí. A tak plánuji koupit nový stůl, lavici a nové židle. Také půjde do protějšího rohu a lednice tam, kde je stůl současný. Jsem na to zvědavá a trochu se bojím, jak se to sem vejde. 
Důvodem menšího prostoru na stůl je ten, že když manžel pokládal lino, posunul ostrůvek více k obýváku. Dokud byl blíže ke kuchyňské lince, bylo to v pohodě. Ale takhle prostě bojujeme. Jenže teď už s ním hýbat nemůžeme. Leda bychom kupovali i nové lino, což v plánu rozhodně nemáme. Tohle - imitace kamene, se nám líbí a navíc je teplé.



Mám ráda selský styl a také kombinaci moderních prvků s těmi starožitnými.










Magnetická lišta na nože je manželův výmysl. Já jsem dlouho odmítala, ale nakonec jsem prohrála. Další zaplněné místo a další výstavka. Vypadá to hrozně, ale na druhou stranu při tom, jak nyní Nela leze do šuplíků, je praktické, že jsou nože z jejího dosahu.


Rychlovarná konvice je tady s námi od samého začátku, už skoro pět let. Je to držák. Ale je keramická a strašně těžká, takže i dost nepraktická. Nedávno jsem viděla novou, v podobném stylu, jen plastovou, ale nakonec jsem ji nekoupila. Ještě by to téhle krasavici mohlo být líto. :)








Takhle skříňka tady zůstala po bývalé majitelce. Pravděpodobně byla dříve používána na léky a je ve velmi dobrém stavu. Plánuji ji rovněž obrousit a natřít na bílo. Tak snad můj zásah přežije...


 



Moderním prvkem v mé kuchyni je především záclona. Musím se přiznat, že na zvláštně střižené záclony si potrpím a tahle je hodně oblíbená.




A to je konec exkurze. Jak se vám v mé kuchyni líbilo? :)
Co byste změnili, nebo poradili, aby byla světlejší a více vzdušná?

Vaše Sabi! :)

Komentáře

  1. Ta kuchyň má v sobě starodávnost a zároveň modernost, jestli mi rozumíš, a to se mi prostě líbí nejvíc! Závidím ti to :-) Doufám, že se někdy dožiju toho, že si budu moc kuchyň naplánovat tak, jak já budu chtít :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji. Bohuzel hsme ji objednavali, kdyz hsme jesre nemeli barak prevzaty, tak tam jsou nedostatky. Dneska bych hodne veci udelala jinak...

      Vymazat
  2. Takový hřejivý prostor. Hezké :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Sabi! Kuchyne je hezka! Jen bych sundala par veci:) Take planuju exkurzi po me kuchyni na blog, tak snad se k tomu s nastupem tulipanu a narcisek dostanu;)
    Mej se krasne a kdyz budes mit chut mrkni ke me www.bygabra.cz papa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji. Uz se tesim na clanek. Na tvuj blog mrknu. Dekuji za pozvani.:)

      Vymazat
  4. Kuchyně je krásná, jen bych věci uklidila a taky bych zlikvidovala ostrůvek :-) Ta skříňka na léky je opravdu nádherná.
    www.siraelxy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji, Miso. Ostruvku se nevzdam, ten je vysneny. Ale nejake veci chci protridit.

      Vymazat
  5. Vaše kuchyň se mi líbí ...ale nemyslela jsem, že nás někdo v množství věcí na lince překoná :-) Lištu na nože máme taky a já jsem s ní spokojená :-) Krásnou neděli Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) jo, muj manzel je sysel. Ja to neustale sklizim a tridim a on si mysli, ze to doslo, tak to zase dokoupi...neustaly kolobeh...

      Vymazat
  6. Ahoj Sabinko, tvoje kuchyň se mi líbí, mám také hodně věcí v kuchyni a mám to tak ráda. Mám, ale stopku - už více nezaplňovat. Bílá kuchyň prosvětlí, určitě to stojí za to.
    Iva

    OdpovědětVymazat
  7. Nádherná kuchyn!.-)Hezký den

    OdpovědětVymazat
  8. Sabi, máš nádhernou kuchyň :) Je vidět, že v ní žijete. Nemám ráda takové to sterilní prostředí, nikde ani dózička, hrníček a podobně. Úplně jsem si vzpomněla na jednu kamarádku... vlastně na dvě. U jedné jsem se cítila strašně dobře, bylo tam útulno, přestože nebylo vypíglováno. Ale prostě se tam žilo a k tomu dle mě patří i ty dózy s kávou, čajem, kořenky :) U druhé jsem se vůbec necítila. Nikde jediné smítko, jediná sklenička, jako by to byl předváděcí dům. U tebe Sabi to sálá rodinným teplem, pohodou a životem. A že je toho třeba víc než dost těch dóziček? To vůbec nevadí :)

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji za všechny krásné komentáře. :) Musím přiznat, že jsem po focení sama viděla, že je to až neúnosné a hodně jsem to protřídila, vyházela a pouklízela. Otázka je, jak dlouho to vydrží, než zase manžel začne dokupovat, protože si bude myslet, že co není vidět, to došlo. :D

    OdpovědětVymazat
  10. Sabi ta kuchyni je naprosto luxusní moc se mi líbí doceho jsem se zabouchla jsou záclony ty jsou naprosto boží a druhá nejhezčí věc je ostrůvek ��

    OdpovědětVymazat
  11. Hmmm to musí být radost v ní jíst a dokonce i vařit! Nejvíc se mi líbí rychlovarná konvice. Hraje v mém životě důležitou roli a ta tvoje je mooooc hezká.

    OdpovědětVymazat
  12. Nádherná kuchyň , všechny doplňky krásně sladěné, důraz na detail , krásné.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)