1. září - Nejdůležitější den v životě!

                                       

                 Pro někoho den, kdy začíná škola, a milionům dětí začínají místo letních hrátek povinnosti. Pro mě den, kdy se mi změnil život o 180°. 1. září 2015 se mi v 9:30 narodila dcera Nela. Ten občas pobrekávající uzlíček štěstí se stal tím nejdůležitějším v našem životě. A protože už v těhotenství jsem pomýšlela na to, že jí budu některé životní okamžiky zachycovat „ na papír“, budete si i vy moci přečíst některé naše příhody. Budu se snažit, pro ni i pro vás psát takovou formou, aby vás čtení bavilo. Možná zjistíte, že jsem matka s poněkud kontroverznějšími názory, ale je jen na vás, jak si to přeberete. J Já doufám, že až bude jednou má dcera dospělá, a bude číst mé řádky, třeba se taky usměje a třeba i snáze pochopí některé mateřské obavy, které především v pubertálním věku naše zlatíčka nechápou. (Ještě si živě pamatuji svá „telecí léta“ a dodnes si říkám, jakou trpělivost se mnou má matka měla – já už bych se propleskla).
                Moje dcerka už se vlastně v pár mých textech objevila. Tím prvním, který mapuje události, které předcházely jejímu narození, a vlastně i početí, je povídka napsaná pro soutěž „Životní změna“ která je více méně autentická a jen trochu upravená, aby seděla do žánru.
                Tím druhým textem je pak můj rozpracovaný román Tajemství Schwartzovy vily, kde jsem zapracovala zážitek návštěvy genetického ultrazvuku. Naši dceru jsem vlastně na chvilku „půjčila“ mým románovým hrdinům Noře a Leovi.

                Nezbývá mi, než vám popřát pěkné počtení – snad vás bude bavit (ostatně ráda si přečtu vaše připomínky v komentářích) a mé dceři jen samé štěstí do života, ať je pořád takové sluníčko, jako těch prvních pár dní života, co jsme spolu zatím prožily. J

Komentáře