Recenze: Luna Graves - Čarodějky z Podivína 2 - Napínavá noc

Co se stane, když se čarodějka zakouká do normálního kluka? Co když chce zapadnout mezi běžné lidí a stydí se, že je paranormál? To jsme si s dcerou přečetly v dalším dílu zábavné série pro čtenáře od 8 let - Čarodějky z Podivína - Napínavá noc.

O čem je knížka Napínavá noc

Dona a Bela Škodíkovi chodí stále do školy pro paranormály. Jednoho dne pomáhají otci v jeho lékárně, když přijde starostův syn. Přesně ten, který přišel v předchozím dílu o kocoura. Jedna ze sester zjišťuje, že se jí dost líbí. A když dostane pozvánku na ples lidské školy, rozpoutá poprask. 

Na ples jsou totiž pozváni i paranormálové. Paní učitelky i ředitelka dumají, jak to udělat, aby lidské děti nepoznali, že studenti Vampiru jsou tak trochu jiní. Jak tohle dopadne? 




Náš názor:

Čarodějky z Podivína - Napínavá noc jsme četli s dcerou (8 let) obě. Nejprve mi ji Nelča předčítala, jenže pak si občas četla sama potichu a já nevěděla, co se v příběhu děje. Přečetla jsem si tedy knížku jeden večer také a sama. Četla jsem i první díl a skvěle jsem se přitom bavila. Tyhle čarodějné holky bavily i dceru. Děj, a hlavně prostředí školy pro paranormály hodně připomíná seriál Wednesday, který dcera miluje (ehm - já také). Proto ji knížka chytila od první stránky. Jako druhák se jí sice prokousávala poměrně dlouho, ale vytrvala. 

Knížka má krátké kapitoly a celkem velká písmenka, nepatří však mezi nejkratší. Dcera ji louskala skoro měsíc. V tomto díle se vše točí kolem plesu lidské školy, kam jsou paranormálové z Vampiru pozvaní. Sledovat jejich příhody je moc legrační a skvěle jsme se obě bavily. Dceru zaujala i obdoba hry "Kámen - nůžky - papír," podle čarodějek "kámen - nůžky - pavouk". 

Proč dětem pořídit knížku Napínavá noc

- zábavné čtení pro děti od druhé třídy

- pro kluky i holky

- příběh dvou sester - čarodějek 

- podobnost se seriálem Wednesday

- super čtení na prázdniny 

- doporučuji začít prvním dílem 


 

Kde koupit knížku Napínavá noc

Za knížku Čarodějky z Podivína - Napínavá noc moc děkujeme nakladatelskému domu Grada nakladatelství Bambook. Koupíte ji na stránkách Grady i v knižních e-shopech a kamenných knihkupectvích. 

Komentáře