Recenze: Fiona Leitch - Vraždy v Cornwallu - Svatební přípravy

 


Nakladatelství Alpress si pro nás připravilo další lahůdku v podobě nové kriminální serie - Vraždy v Cornwallu. Hlavní hrdinkou je bývalá policistka, rozvedená žena a matka, jež kvůli dceři vyměnila nebezpečné honění zločinců za cateringovou firmu. Návrat do rodného Cornwallu však není tak klidný, jak si myslela. Co se stane? To se dozvíte v knize Svatební přípravy. 

O čem je kniha Vraždy v Cornwallu - Svatební přípravy

Jodie se vrátila z Londýna do malého městečka v Cornwallu a zařizuje nový dům. Zajde pro novou pohovku do obchodu, kde pracuje dávný kamarád a zároveň kluk, nímž kdysi chodila. Dozvídá se, že se brzy bude ženit, ale cateringová firma mu na poslední chvíli odmítla účast. To je pro Jodie skvělá zpráva. Získává prvního zákazníka a chystá jídlo na "svou" první svatbu. Tu však naruší zmizení nevěsty a vražda ženichovy bývalé manželky, která se objevila nepozvána na předsvatebním večírku. 

Jodie se vždycky říkalo Všetečka. Nedokáže nechat případ být a plete se neustále pod nohy detektivovi, který je navíc velmi pohledný. Hlavním podezřelým se totiž stává ženich a Jodie je přesvědčena o jeho nevině. 

Můj názor:

Nakladatelství Alpress má nos na výborné detektivky. I tato série bude jistě stát za to. Alespoň tak soudím podle velmi zdařilého prvního dílu Svatební přípravy. 

Jodie je sympatická hrdinka, která se do všeho vrtá a nenechá se jen tak odradit. Už proto - že já bych byla také taková - se mi líbila a moc jsem jí fandila. Překvapovalo mě však, že jí detektiv nezakroutil krkem. Na to, jak moc se mu pletla pod nohy a odporovala jeho názorům, si to zasloužila. 

Zápletka je napsána poměrně dobře. Postrádala jsem sice více "vodítek", které by mi pomohly pátrat po vrahovi spolu s Jodie, ale i tak mě to bavilo. Chvílemi jsem měla dojem, že autorka příběh psala tak, že sama zpočátku netušila, kdo by mohl být vrahem. Jako by ponechala postavy, ať si žijí vlastním životem a rozvíjí se, jak je potřeba. A pak ji možná sám příběh dovedl až k pachateli. Já jako autorka takto psát nedokážu - potřebuji mít předem dobře promyšlenou zápletku s kvalitní osnovou. Ale možná se pletu a postupovala tak i autorka. Působilo to však na mě opačně. 

Svatební přípravy je fajn čtení na léto - odehrává se na pobřeží Cornwallu o letních prázdninách. Pokud chcete čtivou, napínavou detektivku, která vás příliš nezmate a jejíž postavy si oblíbíte, pak je tato kniha ideální. Mimochodem - autorka má u mě velké plus i za zachráněného pejska. 

Hodnocení: 78 %

Za knížku Svatební přípravy moc děkuji nakladatelství Alpress, které ji vydalo a na jejichž stránkách si ji můžete koupit i vy. 

Komentáře

  1. Sabi, to nezní špatně. Na léto by to asi opravdu bylo fajn čtení.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)