Kam s dětmi na výlet: Poštovní muzeum ve Vyšším Brodě

 

Když jsem včera psala shrnovací článek za květen, došlo mi, že jsem vás ošidila o dva výletní články. A to by byla škoda. Začnu tedy tím prvním, kam jsem jela sama s dětmi. Naším cílem bylo Poštovní muzeum ve Vyšším Brodě. A bylo to skvělé. 

Už dlouho jsem si neužila tak super výlet, jako byl tento. Poštovní muzeum se nachází přímo v areálu cisterciáckého kláštera ve Vyšším Brodě. Lístky koupíte přímo v muzeu a k nim obdržíte i herní plánek s detektivní hrou. Plánky mají dva - pro menší a pro větší děti. My dostali ten jednodušší. 

Děti mají během prohlídky hledat stopy několika zvířat a doplňovat, co říkají. Věty jsou trochu upravené známé říkanky či pranostiky. I tak jim daly některé odpovědi zabrat. Důležité však bylo, že muzeem jen tak neproběhly, ale dívaly se pozorně a hledaly. 

Muzeum má několik pater a v tom posledním je hernička ve stylu pošty a dopravy. Děti si zahrají na úředníky, píšou na psacím stroji, dávají razítka a telefonují si navzájem z několika klasických telefonů. Dost jsem se pobavila, než jsem dětem vysvětlila, jak se tyhle telefony používají. No jo, experti na chytré telefony. 😂







































Klášter sám o sobě stojí za návštěvu. Krásné je i jeho okolí. Už jsem ho fotila několikrát. Najdete ho i v loňských výletních článcích. 

Příště vás vezmu na parník :)

Vaše Sabina 

Komentáře

  1. Ve Vyšším Brodě jsem byla kdysi na školním výletě a už si z něj nic nepamatuju. Takže bych se tam ráda podívala někdy znovu.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)