Kam s dětmi na výlet: Parníkem po Hracholuskách

 


Další slíbený výletní článek, k němuž jsem se dostala až dnes, je z květnového víkendu u babiček. Tentokrát jsem jej nevymýšlela já, ale moje sestra Lucka. Vyrazili jsme s ní a jejím přítelem Honzou na přehradu Hracholusky, kde nás čekal výlet parníkem
Babička mě před odjezdem nabádala, ať se děti pořádně obléknou, že to bude na parníku foukat. No... Venku asi jo. Jenže tohle byl parník uzavřený, takže fakt nastydnutí nehrozilo. :)
Pro děti to byl super zážitek - zase něco úplně jiného, ale je fakt, že skoro tříhodinová cesta byla moc dlouhá. Nejvíc je bavilo koukat u okénka a u vstupu, jenže tam bylo pořád obsazeno. Nezbylo nám tedy, než koukat přes sklo a vydržet. 
Po cestě jsme viděli leccos. Třeba vodníka nebo dva seskoky - bungee jumping. I když to bylo dlouhé, mně se výlet líbil a dětem ve výsledku také. A Mia se poprvé v životě koupala venku. V přehradě je sice koupání psů zakázáno, ale my chtěli, aby se napila. A ona to pochopila po svém a zaplavala si. :D









Komentáře

  1. My máme chatu ve Vranově u Stříbra - kousek od přehrady. Kdysi jsme se synem jeli z Butova na Hracholusky, odtud jsme šli na Buben a domů jsme jeli vlakem. Byl to fajn výlet.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)