Recenze: Markéta Bolfová - Kluk v kopačkách 2 - Čtení nejen pro malé fotbalisty

 

Kluk v kopačkách - Fotbalový kemp je už druhý díl skvělého čtení pro děti. Svým zaměřením na fotbal bude blízký hlavně klukům, ale mám důkaz, že baví i holky. Já četla knížku před spaním svým dětem a bavila jak Jiříka, tak Nelinku. Dokonce tak moc, že mi po dočtení donesli z knihovničky první díl, který vyšel už v loňském roce. Markéta Bolfová zkrátka ví, jak děti zaujmout. 


O čem je knížka Kluk v kopačkách - Fotbalový kemp

Tomáš je prima kluk, který bydlí se svým tátou u dědečka v domě. Jeho součástí je i záchranná stanice pro sovy, veverky a další zvířátka, která potřebují pomoci, než se vrátí zpátky do přírody. Stanici nikdo neřekne jinak než Hejkalka. 

Do přírody se má vrátit i orel, kterého dědeček vyléčil. Vypuštění má být přítomná i televize. Ale to by nebyl Tomáš, kdyby svým míčem neprovedl nějakou lumpárnu. Hlavním tématem této knížky je však léto, prázdniny a fotbalový kemp. Na ten se Tomáš vypráví i s kamarády. O jeho přízeň se trochu utkají Honza s Jirkou. A problémy budou dělat kluci ze sousedního tábora. 


Náš názor

Tahle knížka je skvělá nejen jako prázdninové čtení. Nechybí v ní humor, kamarádské problémy, drobné šarvátky ani soudržnost a pomoc ostatním. Tomáš s kamarády tu vykonají dokonce velmi dobrý skutek. Díky tomu je knížka i poučná. Autorka se dokáže výborně vžít do života dětí, jejich zábavy, mluvy i starostí. Díky tomu je příběh velice čtivý a děti opravdu baví. 

Knížka má drobné písmo a už trochu delší kapitoly, takže je vhodná spíše pro čtenáře od třetích tříd a výše. Já ale knížku svým dětem četla sama a i tak splnila účel na výbornou. Ilustrace v knize jsou sice jen černobílé, ale vtipné, stejně jako plno situací v knížce. Navíc jsou tu a tam doplněny textem, trochu jako komiks, což děti baví číst. I náš prvňáček sám texty u obrázků louskal. 


Proč dětem pořídit knížku Kluk v kopačkách - Fotbalový kemp

- Knížka o dětech, kamarádství a fotbalu

- Letní téma, děti mají prázdniny a jedou na tábor

- V knížce jsou humorné scénky, které děti baví

- Nechybí ani poučení skrze činy hlavních hrdinů

- Vhodná pro čtenáře od třetí třídy



Knížku Kluk v kopačkách - Fotbalový kemp jsme dostali od nakladatelského domu Grada, který ji vydal v edici dětských knih Bambook. Na stránkách Grady si můžete knížku koupit i vy. 

Já i mé děti moc děkujeme za těšíme se na další příběhy z pera Markéty Bolfové. 


Komentáře