Recenze: Královna a její corgi - nádherná knížka nejen pro malé čtenáře



Pokud milujete královnu Alžbětu II., bude vám jedno, že se jedná o dětskou knížku. Je totiž naprosto úžasná a listovat si v ní okouzleně budou nejen malí ale i velcí čtenáři. Královna a její corgi od autorek Percy L. Caroline a Lydie Corry je totiž pro děti, pro milovníky britské královny, pro milovníky pejsků a plemena corgi obzvlášť. 



O čem je knížka Královna a její corgi

Tahle luxusní záležitost je knížka určena dětským čtenářům. Obsahuje celé ilustrované strany doplněné krátkým textem. Krátkým, leč obsáhlým, co se týká informací. 

Čtenáři tu poznají Alžbětu už jako malou holčičku, jak si užívá dětství se svou sestrou Margaret, probíhá chodby a pokoje zámků i to, jak se připravuje na roli princezny a posléze i královny. Po celou dobu sledujeme, jak trávila spoustu času se psy svých rodičů. Na své osmnáctiny si měla přát výjimečný dárek. Radili jí automobil, královské šperky, ale ona si vybrala fenku corgi. Pojmenovala ji Susan. Tato fenka jí byla věrnou společnicí po mnoho let, ale také se stala zakladatelkou corgi královského rodu psů. 

Zajímavostí této publikace jsou i dva rodokmeny na konci knížky. Jeden seznamuje čtenáře s královskou rodinou a druhý s rodinou pejsků corgi, u nichž byla právě Susan zakladatelkou. 



Můj názor

Knížka Královna a její corgi je doslova půvabná. I když se jedná o dětskou literaturu, chtěla jsem ji hlavně pro sebe. Mám britskou královskou rodinu moc ráda a Alžbětu II. obdivuji. Spojuje mě s ní i láska k pejskům, což byl další důvod, proč jsem knížku "nutně potřebovala". :)

Tahle knížka je jednohubka, alespoň pro dospělé čtenáře. Můžete ji číst i malým dětem, které ještě sami nečtou. Spolu s krásnými obrázky tak poznají důležitý kus dějin. Děti z prvních tříd v této knížce získají jednoduché čtení, které je bude bavit. Příběh je totiž psán záměrně tak, aby dětem ukázal, že i princezna a královna byla kdysi malá, hrála si a zároveň se musela učit - nejen číst a psát, ale také zodpovědnosti. Díky tomu je knížka nejen zábavná, ale i poučná. 

Královna a její corgi je opravdu skvostná a já přiznávám, že ji zařadím do své vlastní a nikoli dětské knihovničky. Svým dětem ji ale k přečtení rozhodně půjčím, protože věřím, že se jim bude líbit a dá jim kus zajímavých i poučných informací. 


Za knížku Královna a její corgi moc děkuji nakladatelskému domu Grada, které ji vydalo v edici dětských knih Bambook. Na stránkách Grady si ji můžete koupit i vy. 

Komentáře