Čtvrtý výlet 2024: Zámecká lékárna V Třeboni a prohlídka s Bílou paní

 


Ve čtvrtek o jarních prázdninách jsme vyrazili do Třeboně. O víkendu na mě totiž na Facebooku vyskočila reklama na prohlídky Zámecké lékárny určené dětem od pěti let. Celou prohlídku totiž provází Bílá paní Perchta, kterou je autorka dětských knížek Petra Braunová. A to jsme si nemohli nechat ujít. 

Jelikož je o podobné prohlídky velký zájem, zarezervovala jsem nám lístky předem. Jak se však ukázalo, jarní prázdniny moc rodiče nelákají k výletům, a tak kromě nás tam byla už jen jedna paní s holčičkou. 

Bílá paní nás provedla domem, povyprávěla jeho příběh a hodně jsme se dozvěděli i o Petru Vokovi. Prohlídka je interaktivní, moderní a paní spisovatelka vypráví poutavě. Děti tak dokáže opravdu zaujmout. 
Mě osobně mrzelo, že o lékárně a o tom, jak kdysi fungovala, jsme se nedozvěděli vůbec nic. Na to si budeme muset v létě popojet trochu dál - do Klatov. I tak se nám výlet vydařil a děti byly nadšené, což je pro mě to hlavní. 
Po prohlídce jsme si dali kávu, limču a zákusek v kavárně, která zde nyní funguje místo lékárny. A moc jsme si pochutnali. 























A ještě pár záběrů ze zámku a z města :)











Do Třeboně brzy vyjedeme znovu. Je od nás kousek a kromě Schwarzenberské hrobky a procházky kolem rybníka Svět jsem zjistila, že je zde prohlídka podzemí a výstava mašinek, což by se mohlo líbit Jiříkovi. 

Vaše Sabina :) 

Komentáře

  1. V Zámecké lékárně jsme byli teď na dovolené - ale jen v místní kavárně na dortíku (ten byl skvělý), v lékárně se neprovázelo...

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Sabi, to zní moc hezky. Já byla v Třeboni naposledy 5 let zpátky právě procházkou okolo zámku, rybníka k Schwarzenberské hrobce s následnou prohlídkou místního pivovaru.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)