Recenze: Tip na vynikající zrnkovou kávu

 

Nedávno jsem vám ukazovala velkou objednávku z e-shopu NaturWay. Dnes mám pro vás recenzi na vyzkoušené zrnkové kávy, které jsem zde nakoupila. Kávu miluji a dávám si ji denně několikrát. Dělám si ji ve svém presovači DeLonghi, který už sice má svůj věk, ale kafe umí pořád udělat skvělé. A jak jsem byla spokojená s těmito kávami z Pražírny Drahonice



100 % Arabica

100 % Arabica je káva vhodná na klasické espresso. To si dělám nejčastěji. Piju ho jen s mlékem, občas si přidám cukr, ale to na něj musím mít opravdu chuť. 
Tato káva má střední stupeň pražení a její složení je 100 % Arabica a 0% Robusta. Jedná se o mix tří kvalitních arabik z Jižní Ameriky, které mají mít kombinaci oříškové a čokoládové chuti s podtóny citrusů. 
Faktem je, že čokoládu a trochu i oříšky jsem v kávě cítila. Citrusy jsem však nevnímala, ale možná více vyniknou při jiném druhu přípravy kávy. Chuť byla opravdu svěží a lehká, jak e-shop i pražírna avizují, a mně moc chutnala. Kdybych ji měla porovnat s druhou kávou, chutnala mi o malinko méně, než druhá testovaná káva z Peru. Možná je to tím, že mi tam chyběl ten krémový podtón, který druhá káva měla. 

Cena: 89 Kč za 100 g


Peru SHG

Druhou testovanou byla káva Peru SHG EP Grade 1, Amazonas. Je středně pražená a vhodná opět na espresso, ale i na další druhy přípravy - turek, džezva...
Oceňuji, že je pěstována bez chemických hnojiv a vyrůstá na svazích vulkanických hor. U kávy mě totiž baví, když si vygooglím, jak vypadá prostředí, kde vyrostla a pak si jej představím, když kávu piju a přivoním k ní. :)
Tato káva má sladkou chuť s lehkým podtónem citrusů - opět jsem je v kávě necítila, asi nejsem odborník, ale vnímala jsem chuť oříšků a především mě oslovila krémová chuť, odborně řečeno vyvážené krémové tělo. Tahle káva mi chutnala více a kdybych si měla objednat velké balení, nejen malé na ochutnání, tak tahle rozhodně vyhraje. 

Cena: 101 Kč za 100 g

Obě kávy od Pražírny Drahonice jsem koupila na e-shopu se zdravou výživou - NaturWay, kde jej seženete i vy. 

Vaše Sabina

Komentáře

  1. Ahoj Sabčo, to vypadá skvěle. Škoda, že já zrnkovou piju jenom v práci a tam bereme kilovky za nějaký rozumný peníz, protože kafe se tu vypije vážně hodně. Teď jsem brala na přilepšenou nějakou degustační sadu od Bottegy, převážně jedeme v italský kávě - Lucaffé a nebo Lavazza

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)