Recenze: Tip na výborné koření do polévek i na maso

 

Další tip, který vám sem musím dát, je na výborné koření od NaturWay. Objednala jsem si ho spíše na zkoušku, ale jsem s tou chutí a vůní tak spokojená, že vám o něm napíšu více. Koupila jsem ho na e-shopu NaturWay, kde si můžete objednat jak jednotlivá koření, tak kořenící směsi. Ty jsem zvolila já. Vyzkoušela jsem rovnou čtyři. Jak mi která směs vyhovuje a která je nejlepší, to zjistíte níže v jednotlivých recenzích. :)


Polévkové koření

Polévky vařím hodně a ráda. Já osobně dávám přednost zeleninovým, ale přítel a děti raději vývary. Nejsem zastáncem bujonů v kostkách nebo chemicky dochucených kořenících směsí, proto jsem byla ráda, když jsem objevila tuto polévkovou směs. 
Obsahuje kořen petržele, mořskou sůl - ovšem málo, je potřeba ještě hodně dosolit, petržel list, medvědí česnek, mrkev, smil, cibuli, libeček, kurkumu, sladkou papriku a pepř - ale nebojte, nepálí. 
Voní typicky jako polévka z kořenové zeleniny, výrazný je hlavně libeček a petržel, ale hodně zajímavá je v něm ta kurkuma. To by mě ani nenapadlo, že může do polévky. Jak už jsem zmínila, je potřeba ještě hodně dosolit. I když obsahuje směs sůl, není jí mnoho. 

Cena 23 Kč za 50 g




Gyros koření

Koření gyros jsem chtěla vyzkoušet, protože gyros jako takový mám ráda a často nakládám maso, které si s přítelem i dětmi hodíme na gril. Vyloženě gyros doma nedělám, neboť ho neumím. To už si radši koupím hotovou gyros směs - naložené maso. Toto koření jsem vyzkoušela na vepřové steaky a bylo skvělé. Opravdu mi to připomnělo vůní i chutí gyros, který si dávám v kamenných bistrech. 
Směs obsahuje mořskou sůl, cibuli, sladkou papriku, česnek, kmín, dobromysl, bazalku, rozmarýn, černý pepř a třtinový cukr. 

Cena: 34 Kč za 50 g



Steakové koření

I steakové koření používám k nakládání masa a chci ho vyzkoušet i na nakládaný sýr. Myslela jsem, že vám sem hodím rovnou fotky a tip na naložení, ale nestihla jsem to, takže někdy příště. :)
Tohle koření má výraznou, trochu exotickou chuť, nepálí a mohou ho jíst i děti. Samozřejmě dětem kořením s rozmyslem, jen aby maso nasáklo tu správnou chuť. 
Koření obsahuje černý, bílý, zelený a růžový pepř, uzenou sůl, sladkou papriku, šalvěj, pískavici, koriandr a tymián. 

Cena 48 Kč za 50 g


Sušená zelenina

Sušená zelenina (mrkev, celer, petržel atd.) mě zajímala, protože je sice obsažená v některých kořenících směsích, ale takhle samotnou jsem ji ještě nikdy neměla. Vyzkoušela jsem ji do polévky, kde jsem nechtěla mít moc klasické zeleniny, tam byla fajn. Celkově mi ale přijde, že čerstvá zelenina, eventuelně mražená, je mnohem lepší. Na druhou stranu pokud děláte nějakou omáčku nebo něco, kde vám stačí zeleniny trochu, bude fajn. 


Všechno koření jsem nakoupila na již zmíněném e-shopu NaturWay a je čistě přírodní, bez chemie, v papírových ekologických sáčcích s uzavíratelným vrškem, což oceňuji. Koření se nevysype a neztratí svou chuť a vůni. 

Znáte tohle koření? Nebo nakupujete někde jinde? 

Vaše Sabina :)

Komentáře

  1. Sabi, tuhle značku neznám. Běžné jednodruhové koření kupuju v supermarketech. Grilujeme většinou na chalupě a tam si na naložení masa nastříháme nějaké bylinky.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)