Recenze na komiks Aquaman: Válka o trůn

  


A jsem tu po delší době opět s recenzí komiksu. Tentokrát se nejedná o mangu, ale o nádherně ilustrovaný komiks ze světa Superhrdinů. Hlavním z nich je v tomto případě Aquaman a já nebudu zastírat, že mě okouzlila hlavně filmová obálka s Jasonem Momoou. Toho samozřejmě uvnitř nenajdete. I přesto si komiks můžete užít, tak jako já. 



O čem je komiks Aquaman: Válka o trůn

Jak už napovídá název, hlavním hrdinou tohoto komiksu je Aquaman, vlastním jménem Athur Curry. Je tzv. potomkem dvou světů. Vyrůstal sice jako syn vládce majáku, ale po matce má dědičné právo na trůn Atlantidy. Ten však zdědil jeho bratr. Dokážou oba vládnout společně nebo si navzájem ustoupit? 

Problém nastává ve chvíli, kdy byla Atlantida vyprovokována, aby se bránila světu souše. Arthurův bratr ji využil a rozpoutal válku. Arthur se tak dostal mezi “dvě mlýnská kola”. Má poslechnout hlas srdce a bojovat za Atlantidu? Nebo se postavit s dalšími Superhrdiny za Ligu spravedlnosti? Které z rozhodnutí je to správné? A které dokáže zachránit svět souše a zároveň nezničit Atlantidu? 



Můj názor:

Bavila jsem se skvěle. I když komiksy nečtu pořád - hodně si vybírám - o to větší skvosty se mi dostávají do ruky. U Aquamana mě uchvátila především obálka a krásné ilustrace uvnitř, i když je Aquaman na ilustracích úplně jiný, než ten filmový. Bavil mě ale i obsah. 

Kniha obsahuje sešity komiksu Aquaman č. 0, 14 až 16 a pak Liga spravedlnosti č. 15 až 17. Může se tak zdát, že děj na sebe úplně nenavazuje. To ale ničemu nevadí. Autoři - Geoff Johns, Paul Pelletier a Ivan Reis si se složením příběhu do knihy tak pohráli, že nejprve zjistíte, kdo vlastně Athur je, jak se dostal k trůnu Atlantidy a následně si užijete boj o trůn a nadvládu nad světem souše. Je to fascinující, napínavé, epické a dramatické zároveň. 


Tento komiks jsem si neskutečně užila. Celý jsem ho přečetla už dvakrát a několikrát pak ještě nějaké pasáže. To je výhoda komiksů. Přečtené je sice máte za kousek večera, ale můžete se vracet k oblíbeným pasážím, aniž by vás to odvádělo od hromady nepřečtených knížek. 

Já navíc na komiksech miluju ukázky nepoužitých obálek a náčrty tužkou u některých scén. Ani tady jsem o tyto lahůdky nepřišla. 

Aquamana hodnotím hodně pozitivně a těším se, až se na něj podívám i v TV. 



Za komiks Aquaman: Válka o trůn moc děkuji CREW, které ho vydalo a na jehož stránkách ho můžete objednat. 

Komentáře

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)