English? Yes! A učit se mohou i nejmenší děti!

 


Kdy začít? Otázka, na kterou rodiče nejmenších dětí těžko hledají odpověď. Zajedno nejsou ani odborníci, ale v poslední době se přiklánějí k názoru, že začít s učením cizích jazyků je možné takřka hned po narození. Cože? Je možné učit takto malé děti? Opravdu to možné je, způsob výuky vychází z bilingvismu, kdy mají partneři nebo manželé odlišnou mateřštinu. Přirozená metoda se ale může aplikovat i v rodinách, kdy oba rodiče mluví stejnou řečí. Jak na to?

Učení při běžných činnostech

Základním pravidlem učení nejmenších ratolestí je přirozenost. Vše musí probíhat tak, aby dítě ani nemělo tušení, že se učí. Nejsnazší je používat angličtinu při běžných každodenních činnostech, například při přípravě pokrmů nebo při koupání. Rozsah lze neustále rozšiřovat až do plynulé komunikace od rána do večera.

Co ale dělat, když tak dobře rodiče cizí řeč neumí? V tom případě jsou ideální kurzy angličtiny pro nejmenší, kam se mohou hlásit malí předškoláčci už od čtyř let věku.

Tanec i obrázkové karty

Učení v lavicích? Školení lektoři v JS FAN moc dobře ví, že nejmenší jen těžko vydrží sedět v lavicích a dlouhé minuty procvičovat úkoly v učebnici, proto používají při výuce metodu Wattsenglish. Ta je založená na interaktivní výuce, kdy děti nesedí na židlích, ale na koberci a v rámci jednotlivých lekcí tancují, zpívají, recitují nebo si hrají s obrázkovými kartami. Na nich nechybí Steve a jeho kamarádka Maggie, vrána, která vtipně doplňuje hlavní postavu. Oba protagonisté pak hrají taktéž ústřední role v učebnici WOW! i ve videích na YouTube kanále.


Opakování je nutnost

Kurzy probíhají jednou týdně po dobu 60 minut bez rodičů a lektor během lekce hovoří pouze anglicky. Tímto způsobem si děti navyknou na jazykovou odlišnost a naučí se přirozeně používat během hodin angličtinu. To samozřejmě neznamená, že už není potřeba v domácím prostředí opakovat. Naopak, děti by si měly každodenně zkoušet znalosti za pomocí písniček nebo offline obsahu v aplikaci, která je dostupná všem studentům jazykové školy.


Komentáře