Přečteno za listopad 2023

 


I když byl pro mě listopad spíše pracovní měsíc, kupodivu byl bohatý i na přečtené knihy. Hodně udělalo to, že zase po delší době knížky čtu v mobilu v elektronické podobě, a když něco dělám, nebo jsem večer moc unavená, pustím si eknihu, aby mi ji aplikace předčítala. Některé knihy jsem samozřejmě přečetla i klasicky. Celkově ale stihnu přečíst více knížek, z čehož mám pak větší radost. Krásných knížek je mnoho a času málo. 


Vraždy v Cherringhamu - Tělo v jezeře je jednohubka z nakladatelství Alpress. Jedná se o detektivní příběh, který není moc složitý, ale je to skvělé odpočinkové čtení klidně na jeden zátah. Tento díl se mi zdá obzvláště povedený. 

⭐ 4/5 


Naopak Vražda za trest, další ze série detektivních příběhů, která se odehrává v Kolíně nad Rýnem, je podle mě o něco slabší, než předchozí díly. 

⭐ 3/5


Rozpůlený dům pro mě byl překvapením. Čekala jsem trochu něco jiného, než rodinnou ságu z Podkrkonoší, ale i tak se mi knížka moc líbila. Ideální pro milovníky Šikmého kostela Karin Lednické. 

⭐ 4/5


Vlkochodci byl krásný a napínavý komiks pro děti, na který jsem vám sem dávala recenzi. 


Trnitá cesta je nádherný příběh od mé oblíbené Šárky Hiekové, alias Sarah Parsley. Setkáváme se zde s postavami jejího předchozího románu Třetí zahrada, ale tentokrát sledujeme příběh Dariena a Olivie. 

⭐ 5/5


Další nádherná knížka, která stojí za přečtení je Paní na Svojanově od Jaroslavy Černé. Vypráví příběh několika žen, jejichž osudy byly spjaté s hradem Svojanov. Duše některých z nich jsou na panství možná stále...

⭐ 5/5


Tajemství hradu Klamorná je druhý příběh s vojákem Martinem a jeho přítelem Bohdanem. Pátrají po vrazích pana Věroslava, setkají se s tlupou lapků i podivným panem Vladimírem na Klamorné. Příběh mě bavil, ale přišel mi tentokrát trochu slabší než předchozí knihy autorky. 

⭐ 4/5


Další knížka pro děti, spíše pro dívky na prvním stupni. Vypráví o dívce, která se náhle ocitla kvůli válce sama v divočině a musí přežít a najít svou rodinu. Postupně se seznámí s různými psy, kteří se stanou jejími přáteli a společně se učí, jak najít teplé místo na spaní, potravu atd. 

⭐ 3/5

Nového Roberta Bryndzu jsem četla jako e-knihu a asi si ho v pevné podobě ani nepořídím. Jedná se o samostatný thriller, kde není ani jedna z mých oblíbených vyšetřovatelek. Nebylo to špatné, ale Erika a Kate mi chyběly. Navíc celkové vysvětlení mi přišlo dost přitažené za vlasy. Tentokrát tedy nadšení ostatních čtenářů nesdílím. 

⭐ 3/5


Poslední přečtená knížka v listopadu byla dětská - O létajícím autě. Krásný dobrodružný příběh z leteckého tábora o dvou odvážných a chytrých dětech, jednom tajemném vědci a síle přátelství. 

⭐ 4/5

A co jste v listopadu přečetli vy? Znáte nebo jste četli některou z těchto knih? 

Vaše Sabina:)

Komentáře

  1. Sabčo, četla jsem Vraždu za trest - byla to moje první z této série. Další si zkusím půjčit v knihovně. Zaujal mne Rozpůlený dům, ten bych mohla možná koupit mámě k Vánocům (a pak se přiživit ;-)).

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Sabčo, já si v listopadu kromě nové Caplinové střihla i Borovského - Křest sv. Vladimíra a Máchu - Pouť Krkonošskou. Borovský za mě teda mnohem větší favorit než Mácha, ten je pro mě hrozně nesrozumitelný.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)