Tip na dárek k Vánocům: Pro maminku, taťku, tetu, strýčka, babičku, ale klidně i pro kamarády - Víno od Bodláků

Alkohol patří mezi běžné dárky, které k Vánocům dáváme. Samozřejmě ne každému. Ale co dát někomu, kdo všechno má a nic nepotřebuje, ale má rád víno? V takovém případě neuděláme chybu, když sáhneme právě po kvalitních vínech, krásně je zabalíme a darujeme - nejen k Vánocům, ale třeba i k svátku nebo narozeninám. Já mám víno moc ráda - jako matka bych asi úplně neměla psát, že ho miluji :D - ale pravdou je, že po náročném dni, když děti usnou, si ráda naliju skleničku Pálavy nebo Tokaje. V poslední době jsem si oblíbila i vína perlivá. A protože už nemám po ruce souseda, který by mi dodával vína rovnou od vinařů z Moravy, hledám jinde.

Víno od Bodláků je e-shop, kde kvalitní vína rozhodně najdete. Mají bohatý výběr a skvělé ceny. Najdete tu i vína v dárkových boxech a také nealkoholická "Revína", která už jsem měla možnost od nich ochutnat a psala jsem o nich článek. A tak jsem opět využila možnost a objednala pět různých bílých vín, která jsou vhodná jako dárky. Já si některá schovám možná už jako dárek pro svou maminku, která také ráda po večerech relaxuje se sklenkou bílého, ale některá ráda ochutnám sama.

HARMONIA VINI SELECTION - Pálava, pozdní sběr, polosladké


Jako znalec vín se rozhodně označovat nebudu. Dávám přednost vínům sladkým a polosladkým a ráda si je vychutnávám. Mezi má nejoblíbenější patří Pálava a tak ji uvidíte i v mých tipech. 
Toto víno vybírali ve firmě Víno od Bodláků osobně, ve vinařství Gotberg, a prodávají jej pod svou značkou. Jedná se o výběrové víno z roku 2018, pozdní sběr. Je polosladké, takže vhodné spíše k dezertu, pokud si jej tedy nechcete vychutnat jen tak, samostatně. 

Pálavu, pozdní sběr koupíte ZDE



BETON - Mádl Malý vinař - Sauvignon/Pálava


Tohle víno vás zaujme na první pohled. Vzhled láhve s názvem BETON si říká o zabalení pro některého z mužských příslušníků vaší rodiny, nebo pro kamaráda, jako dárek. Můžete ho samozřejmě ochutnat i jen tak, sami. Dostanete luxusní víno v kombinaci Sauvignon a Pálava, moravské zemské víno, polosuché, ročník 2018. 
Rodina Mádlů patří u nás mezi průkopníky vína BETON, což je poměrně stará a tradiční technologie výroby vína, kdy se kombinuje odrůda Sauvignon a Pálava. Zatímco Sauvignon je suché víno s výraznou chutí, které nemusí chutnat milovníkům sladkých vín, kombinace se sladkou a voňavou Pálavou jej zjemní. Výsledkem je polosuché víno s bohatou vůní Pálavy, které si zamilujete. 
Tohle víno sice označuji jako skvělý dárek pro chlapy, ale vidím to na kousek pro mou vlastní ochutnávku. :)

Beton koupíte ZDE.


OMASTA Hibernal - Výběr z hroznů (2020)


Jak už jsem zmínila, ráda si vína vychutnávám. A co jiného ochutnat, než právě výběr z hroznů? Toto polosuché víno je naprosto ideální jako dárek, už jen krásným vzhledem lahve. Navíc se jedná o kvalitní polosuché víno pocházející z Moravy, z Velkopavlovické podoblasti. Nejsem znalec vín, ale v tomto by měla být výrazná chuť připomínající ovoce (someliéři by teď nad mými výrazy asi zavírali oči a zakrývali si uši :D). Jelikož se opět jedná o polosuché víno v krásné láhvi, bude určené jako dárek. Komu byste jej darovali vy? 

Koupíte jej ZDE.


STARÝ VRCH - Chardonay, pozdní sběr (2020)


Chardonay obvykle nepatří mezi příliš sladká vína, ale tohle se pyšní výraznou, polosladkou chutí. Ta obsahuje chuť tropického ovoce s výraznější chutí ananasu, která se pak rozvíjí do jemných tónů včelího vosku. Ano, toto víno by bylo ideální jako dárejk, ale kdo mě zná, tak už jistě tuší, že to musím prostě ochutnat já. Vína s ovocnou "chutí", to je moje. :)
Toto Chardonay s krásnou etiketou a trochou zbytkového cukru pochází z vinařství Starý vrch, z Velkopavlovické podoblasti. 

Koupíte jej ZDE


SAN GIORGIO - Bizzarro Manzoni Moscato Spumante Dolce, sladké



Jak jsem zmínila, v poslední době jsem si oblíbila perlivá vína. Těch na trhu moc není, a když už, nejsou moc kvalitní. Na dodávku vynikajících perlivých moravských vín od našeho bývalého souseda už bohužel spoléhat nemohu, tudíž hledám jinde. A proč nevyzkoušet právě toto víno, které pochází z Itálie, z oblasti Veneta? 
Manzoni Muscato je víno muškátového typu, s bohatou ovocnou chutí a zbytkovým cukrem. Nechybí mu bublinky a díky kyselince se skvěle pije. Pokud jste ochutnali prosecco, ale bylo na vás příliš trpké, toto perlivé víno by vám mohlo vyhovovat - je totiž Dolce, tedy sladké. A bude nejspíš dalším vínem, které ochutnám já sama. 

Manzoni Muscato koupíte ZDE



Tolik k mým tipům na kvalitní (nejen) moravská vína, které jsem pořídila všechna na jednou místě - na e-shopu Víno od Bodáků. :)
Pokud vás zaujaly, šup na e-shop, prohlížejte, objednávejte, ať si můžete vína vychutnat jako já, nebo jimi vyřešit vánoční dárky. 

Já se loučím. Běžím do Lidlu nakoupit dobré sýry a pak se vypravím s Vínem od Bodláků rovnou na degustaci ke kamarádce. :)

Vaše Sabina

Komentáře

  1. Ahoj Sabčo, to vypadá výborně a moc se mi líbí jak vína popisuješ. Do Lidlu na sýry, no hned jsem si vzpomněla na svou oblíbenou goudu s pestem, jelikož potřebuju do lékárny tak přemýšlím, že bych se pro ní stavila a současně načala poslední víno, co doma máme :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, přesně ten s pestem jsem vybrala. A pak ovčí. 😊

      Vymazat
  2. Já mám naopak raději vína polosuchá nebo suchá, i když dobrou Pálavou rozhodně taky nepohrdnu. Takže bych klidně asi vyzkoušela všechno, snad s výjimkou toho šumivého vína
    Stáňa - http://veverkoviny.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, už jsme včera ochutnali Starý vrch a bylo výborné. Chutnou i kamarádce, která má raději suchá vína. 😊 Sabina

      Vymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)