Kam na výlet s dětmi: Stezka korunami stromů na Lipně

 

Ve čtvrtek, na svátek Sv. Václava, jsme s dětmi vyrazili na výlet, který jsem plánovala už pěkně dlouho. Pořád jsem ho odkládala, kvůli tomu, že vstupy jsou tam poměrně drahé. Od chvíle, kdy jsem však byla s přítelem na Stezce v oblacích na Dolní Moravě jsem věděla, že je musím vzít na Lipno na Stezku korunami stromů. 

Z Kaplice to máme jen kousek, něco přes půl hodinky cesty. Rozhodly jsme se s kamarádkou, která jela se synem s námi, že nebudeme utrácet za lanovku. Vyjela jsem tedy autem až na horní parkoviště a pěšky jsme pak šli asi 2 km. Děti sice hudraly, ale s rohlíkem v puse to vyšlapaly. No, svačinu jsem dost podcenila. Myslela jsem, že to máme na celý den a ony to snědly během dopoledne. 

Stezka korunami stromů byla krásně udělaná a líbila se mi víc, než na Dolní Moravě. Bylo tam plno zajímavostí o přírodě, které ocení děti i dospělí. Cestou na vrchol potkáváte různé dřevěné sochy, ptačí hnízda, vyzkoušíte si, jako který pták dokážete roztáhnout křídla, nebo si vyzkoušíte svou zdatnost na různých průlezkách. 

Z vrcholu se pak můžete dolů vrátit pěkně po svých, nebo vyzkoušet plechový tobogán, který se sjíždí ve filmových pytlích. Bylo mi jasné, kterou cestu děti zvolí a tak mi nezbylo nic jiného, než tobogán zkusit také. Na Dolní Moravě mě sice kamarádka ujišťovala, že ten pytel to brzdí a není to moc rychlé. Ovšem tady jsem nestihla ani mrknout a už jsem byla dole. Byla to přímo pekelná jízda. :)

A teď už vás zvu k nakouknutí na fotky. Jsou opět odzadu, takže nejprve uvidíte tobogán, vrchol Stezky a následně pak výstup samotný. :)




















Už jste byli také na Lipně na Stezce v korunách stromů? Nebo máte zkušenost ještě s nějakou další, podobnou "atrakcí"? Budu ráda, když mi dáte tip na další výlet. 😊

Vaše Sabina 

Komentáře

  1. Hezké výhledy a vypadá to, že tam ani nebyly mraky lidí (což je důvod, proč tyhle atrakce moc nevyhledávám)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Sabčo, já byla na stezkách právě na Dolní Moravě a pak na stezce Valašce v Pustevnách a ta byla za mě lepší. Lipno bych taky ráda někdy navštívila a pak i tu jednu, co je v Krkonoších. Drahé vstupy jsou asi všude, ale v Pustevnách krom toho jsou i právě chaty Maměnka, socha Radegasta a je to tam takové miloučké.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)