Recenze: Blanka Malá - Láska ve špičce italské boty




Blanka Malá je rozhlasová hlasatelka z Hradce Králové, ale také velmi zajímavá žena, která si v životě prožila opravdu dost. Tři manželství, tři děti… Je možné po třetím rozvodu a po padesátce ještě najít životní lásku?

Tahle knížka je o tom, že láska nám přichází do života, ať už ji hledáme nebo ne. Není ale jen o lásce k mužům, ale také k Itálii, životu jako takovému i k dobrému jídlu. 

Jaká je knížka Láska ve špičce italské boty

Tato knížka mě lákala k přečtení už dlouho. Praktický už od doby, kdy vyšla. Proč? Inu, protože sama miluji Itálii a tahle knížka voněla touto zemí už od pohledu. A tak jsem si ji pořídila. Chtěla jsem ji číst v létě, protože kdy jindy je na ni vhodná doba? Nu, nestihla jsem to. Ovšem letošní září je velice vydařené a dá se říci, že i když už je podzim, stále vypadá jako léto. A tak jsem se do ní pustila. 

Knížka Láska ve špičce italské boty je řazena mezi autobiografické romány a zároveň k motivační literatuře. Proto jsem k ní přistupovala i trochu opatrně. Byla jsem zvědavá, jak autorka bude motivovat. Měla jsem z toho trochu obavu, protože nijak netoužím, aby mě někdo přesvědčoval, jaká je láska úžasná věc. Naštěstí v ní nenajdete žádné rady do života ohledně lásky a vztahů. Autorka krásně vypráví, co si sama prožila a nebylo to vždy jen dobré. Po třetím rozvodu už muže do života zrovna nezvala. Přesto se jeden objevil. A ne jen tak ledajaký. Ital. Vášnivý Ital a pořádně neodbytný.

Já jsem sice už ke vztahům a štěstí v lásce dost skeptická a osobně bych se rozhodně do podobného dobrodružství jako autorka nepustila, ale jí přeji jen to nejlepší a věřím, že plno žen tím může skutečně inspirovat. 


O čem tato knížka je?

Tato autobiografie začíná ve chvíli, kdy se autorka rozvádí. Bolavé srdce si jede léčit do Kalábrie, kterou si zamiluje. Ostatně Itálii miluje celý život. Vaří italská jídla a učí se italštinu. Jenže při svém "ozdravném" pobytu v Kalábrii narazí na drzého Itala, který je o 17 let mladší. Nevěří, že by to mladíček nemyslel jen jako flirt. Stráví s ním příjemné odpoledne u moře, ale večerní schůzku, která podle ní směřuje jen do postele, odmítne. Po návratu do Čech zjistí, že se krásný Agostino jen tak nevzdá. Píšou si celých 8 měsíců, než se vidí znovu. 

Nebudu vyprávět celý děj knihy,  ale můžu vám prozradit, že je plný nádherných míst v Itálii a Dolomitech, že voní mořem, sluncem a při popisu italských jídel se vám budou sbíhat sliny. Nebojte, autorka na nás, na čtenáře myslela. Téměř každou kapitolu ukončují recepty na jídla, které v nich autorka popisuje. 


Já jsem si knížku Láska ve špičce italské boty dokonale užila. Autorka už dokonce chystá pokračování a já jsem na něj opravdu moc zvědavá. Vyhledala jsem si její profil i na Instagramu a sledují její prosluněné příspěvky. 


I když v mnohém s autorkou nesouhlasím a osobně bych jednala úplně jinak, knížku jsem přečetla jedním dechem. A pokud si i vy chcete užít příběh ze života plný nádherné Itálie a opálených elegantních a vášnivých Italů (nebo aspoň jednoho) :), pořiďte si tuto knížku. 


Lásku ve špičce italské boty koupíte na stránkách nakladatelství Kazda, které mi ji poskytlo k recenzi a já za ní moc děkuji, stejně jako úžasné paní Marii z Kazdy, s níž je radost spolupracovat. 

Komentáře

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)