Postav si město - Puzzle na podlahu pro kluky a holky

Autíčka a stavění silnic je u nás na denním pořádku. Až dosud jsme měli jen malou silnici, která sice nezabrala moc místa, ale také neposkytovala Jiříkovi tolik zábavy. Nedalo se s ní moc "čarovat", měla skoro pořád stejný tvar. Když jsem dostala nabídku vyzkoušet exkluzivní stavebnici na podlahu Postav si město, neváhala jsem ani minutu. Tohle nádherné podlahové puzzle totiž dokáže splnit dětské sny. Můžete vybírat z různých setů a postupně přikupovat. Děti si tak postaví nejen silnice, ale rovnou celé město včetně zoologické zahrady, kde mohou prohánět svá malá vozidla. 



Tato nádherná "stavebnice", nebo chcete-li puzzle na podlahu je navrženo tátou pro (jeho) děti. A když si mohou hrát ony, proč ne i ty naše? Puzzle jsou velkoformátová, vyrobená v Česku, z tvrdého pevného kartonu s krásným lesklým barevným povrchem. Na webu Postav si město můžete vybírat celé sety o různém množství dílků - např. 10x10, 7x7, 5x5 apod. V nabídce rovnou vidíte, jaké město se dá z dílků sestavit a podle toho lze nejen vybírat první sety, ale také dokupovat další. Děti se mohou řídit základním obrázkem, ale počítejte spíše s tím, že si budou sestavovat město i silnice podle sebe. 
Přikupovat můžete nejen další sady, ale i jednotlivé dílky puzzle, podle toho, co vaše děti budou do svého města "nutně" potřebovat. Kromě silnic, řeky a rybníčků tu najdete i dílky pro přístav nebo zoologickou zahradu. :)


Náš názor na puzzle Postav si město

My jsme dostali na vyzkoušení dvě velké sady 7x7 kusů, tedy celkem 2x 49 dílků, které Jiřík okamžitě začal sestavovat podle sebe. Nechybí zde silnice, parkoviště, stanoviště pro autobusy, ani volné dílky s trávou, řekou nebo rybníčky. Dohromady to vypadá opravdu krásně a Jiřík na podlahové puzzle okamžitě naskládal všechna svá autíčka. Nechybělo ani pole s přistávací plochou pro helikoptéru - kterou tam samozřejmě ihned zaparkoval. Co kdyby došlo k bouračce a bylo potřeba zasahovat. Nemáme sice vrtulník záchranné služby, ale to nevadí. :)
Jiřík na silnice naskládat nejprve svá autíčka HotWheels, která jsou maličká, ale pak přidával i větší vozidla. Silnici tak mohou vaše děti využívat i na autíčka větších formátů - je dostatečně velká. 
Výhodou je, že se puzzle dá po hraní zase pohodlně rozebrat a poskládat zpět do praktické krabice z tvrdého kartonu. Počítejte však s tím, že vám v tom děti budou nejspíš bránit. My už máme město postavené v obýváku více jak týden a nezdá se, že by mi synátor dovolil jen sklidit. :)









Proč pořídit dětem stavebnici Postav si město:

- určeno dětem od 3 let
- poskytuje nekončící zábavu - děti jej mohou přestavovat podle svých představ
- vybrat můžete různé sety podle svých představ i finančních možností
- lze dokupovat sety i jednotlivé dílky
- puzzle je praktické - dá se snadno složit i opět sklidit do krabice - je velmi skladné
- je vyrobeno z pevného kartonu, takže se hned tak nezničí
- z některých dílků můžete postavit i zoo a děti si na ně mohou postavit různá zvířátka - pokud doma máte třeba plastová
- vhodné pro kluky i holky


My jsme ke dvěma setům Postav si město dostali i zábavné Pexesto - tedy pexeso s jednotlivými obrázky silnic, trávy a rybníčků, které jsou totožné s obrázky na jednotlivých dílcích puzzle. Už ho máme rozstříhané a hrajeme. I jako pexeso je to skvělá zábava, protože se dílky nepletou, dobře se pamatují a pro kluky je to jedinečná zábava. 

Veškerou nabídku k podlahovému puzzle Postav si město najdete na stejnojmenných webových stránkách
Já a moje děti děkujeme za spoustu skvělé zábavy panu Petru Bartošovi, který má celý tento projekt "pod palcem". 

Na celou nabídku se můžete podívat ZDE.

Vaše Sabča

Komentáře

  1. Já sice nejsem cílovka, ale musím říci, že to vypadá zajímavě

    OdpovědětVymazat
  2. Sabi, to vypadá úžasně. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
  3. To je super tip, ikdyž si dokážu představit, že u nás by se to válelo po celém bytě :) My jsme pár let zpátky v pokojíčku šli cestou takových těch klasických dětských koberců s motivem města a taky jsme u toho se synem strávili hodně času. Až jsem se divila, jak ho to bere. Teď už přechází na "dospělejší" věci a skládání všeho možného, takže ty puzzle můžou být zajímavou volbou :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)