Dolní Morava pro milovníky adrenalinu

 

Tak tohle byla, přátelé, skvělá jízda. Doslova. :) I když ta skutečná jízda přišla až na závěr. S přítelem jsme předposlední červencový víkend vyrazili za přáteli na Moravu. Byli jsme sice nedaleko Olomouce, ve vsi, kam jezdil můj přítel jako malý kluk, ale kamarádi nám nachystali výlet. Věděli jsme, že se podíváme do Velkých Losin, ale že nás vezmou i na Dolní Moravu, to jsme netušili. 

V sobotu ráno jsme se sbalili a vyrazili. Dojeli jsme do areálu cca za hodinku. Zaparkovali na spodním parkovišti a pak už nás čekal výšlap nahoru k lanovce Sněžník. Touto lanovou jsme se vyvezli nahoru a dali si kávičku, abychom nabrali síly. 

Poté už jsme vyrazili na Stezku v oblacích - monstrum sestavené z železa a dřevěných lávek, po kterých jsme vystoupali do výšky 55 metrů. Byl odtud nádherný pohled do okolí, ale Praděd vidět nebyl. Zpět jsme šli zase po svých, ale můžete sjet i v pytli skrz dlouhý skluzavkový tunel.  

Po dalším občerstvení jsme se vydali na Sky bridge. Nejdelší visutou lávku zavěšenou na ocelových lanech.  Má přes 700 metrů. Cesta po ní rozhodně není pro slabé povahy a pro ty, co se bojí výšek. Na začátku a na konci se lávka pěkně houpe. Nám to ale problémy nedělalo. Zpět jsme se prošli po horské stezce, prohlédli si pohraniční bunkr a skončili opět u chaty Slaměnka. 

A pak už nás čekala ta skutečná jízda na Mamutí horské dráze. Mohli jsme sice sedět po dvou v jednom vozíku, ale nechtěli jsme se mačkat, tak jsme jeli každý sám. Jako holka jsem na poutích horskou dráhu milovala, takže to byl úžasný zážitek. 


Pohled na Sky bridge ze Stezky v oblacích 




Pohraniční bunkr




Nádherný Sky bridge




A na Stezce v oblacích 














Už jste někdy byli na Dolní Moravě nebo na některé jiné Stezce v oblacích, korunách stromů apod.? 

V příštím článku vám ukážu ještě zmíněné Velké Losiny. A těšit se můžete i na famózní Archeoskanzen v Trocnově, kde jsme minulý týden byli s dětmi. :)

Vaše Sabča 

Komentáře

  1. My jsme na Dolní Moravě byli před víc než 10 lety, kdy tam ještě nebyly spousty atrakcí, byla to spíš taková ospalejší místo, kde nebyly davy turistů. Nám to naprosto vyhovovalo. Myslím, že teď už bych to tam ani nepoznala :) a od další návštěvy nás odrazuje fakt, že teď je to tam zřejmě děsně komerční. Ale jako výletní cil s dětmi to asi bude fajn.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Sabi, Dolní Moravu jsem navštívila dvakrát. Nejprve v zimě na Stezku korunami stromů, kdy jsem cestou několikrát měla slzy v očích, že to nezvládnu vyjít v malých kalhotách a botách za tři stovky od vietnamců jsme se plahočila ještě s rýmou metrovými závějemi nahoře -13 a vítr, ale ty výhledy jsou v zimě snad ještě kouzelnější. Podruhé jsme tam byli s celou partou na dovolené v Jeseníkách právě na Sky Bridge a dolů jsme jeli bobovou dráhou. Bobovou dráhu mají vážně vymazlenou mám odtamtud vtipnou fotku a z areálu jsme pak jeli do pivovarské restaurace náležící pivovaru Holba. Ráda bych někdy vyšlápla Králický Sněžník, ale zatím se na to rozhodně necítím.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)