Co se u nás dělo v květnu

 


Krásný den, přátelé!
Vím, že je tady teď hodně mrtvo. Snažím se a jsem zase o něco akčnější, byť stále bojuji s jakousi chronickou únavou a ani světlo dlouho večer a brzy ráno tomu nepomohlo. Jsem schopná usnout dopoledne místo práce klidně na dvě hodiny a pak rychle doháním pracovní resty. Odpoledne, když je pěkně, trávím s dětmi hlavně na hřišti, aby byly co nejvíce na vzduchu a sluníčku. Ovšem nelením a píšu, hlavně teď nový román. A také teď zase více čtu, ovšem to hlavně po nocích. Recenzních výtisků se mi tu teď nahromadilo fakt hodně, což mi připomíná, že bych vám sem mohla dát zase článek o knižních přírůstcích. :)
Úvodní fotka ukazuje můj nový detektivní román, který vyjde už brzy - 17.6.2023.

Ve volných chvílích s dětmi výletuji, jak čas, finance a počasí dovolí. Články sice píšu, ale recenze hlavně na svůj knižní web www.knihy-bartova.cz a články o cestování s dětmi zase na web www.ematerstvi.cz. Nicméně mám pro vás jednu hodně zajímavou zdravotní pomůcku, kterou vám tady rozhodně musím ukázat, takže na tento článek se můžete těšit. 
Ale teď už k fotografiím a k tomu, co se u nás dělo v květnu. 



Nelinka měla dvě vystoupení. Jedno s tanecakem, to jsem nefotila, ale natáčela. A druhé s flétničkou. To bylo naprosto úžasné. Je neskutečné, jak pan učitel dokáže ty malé holčičky vést. 
Nelca se vyparádila a od mé kamarádky jsme dostali střevíčky na podpatku po její dceři, takže vypadala minimálně na třetí třídu a ne na první. Zase jednou jsem byla pyšná matka. :)



Doma občas pěkně blbneme. Na prvním snímku Nelča uložila našeho plyšového Baronka, s nímž jezdím po školkách a školách na besedy s mou knížkou Příhody placatého čumáčku. 
Na druhé fotce běžný jev - takhle visí každou chvíli, když si hrajou na hřišti. 


Od dědy z chalupy v Pasekách jsem dostala krásnou kytici konvalinek. Prý má svá tajná místa v lese, kam na ně chodí. 


Jedna z knížek, které jsem přečetla a schovávám ji Nelče na čtenářskou slavnost do školy. 




Konečně jsem dala po zimě dohromady balkon. Uklidila, vysmýčila a koupila kytičky a rajčátka. Na zábradlí v truhlíku pak mám hokus-pokus lesní jahůdky. Snad vyrostou. 


Když děti lítají na hřišti, já píšu novou knihu, nebo si čtu. 


Nelča s diplomem z tanečáku. 



S Jiříkem jsme oslavili šesté narozeniny nejen doma a u našich v Nýřanech, ale i u babičky v Kaplici. 


Nová historická detektivka od mé kamarádky a oblíbené autorky Martiny Novotné. Už jsem ji přečetla a je skvělá. 




Moje úchylka v podobě sešitů, deníčků a diářů se projevila i v kreslení. Koupila jsem nový Scatchbook a hned jsem si do něj kreslila. Vyzkoušela jsem nové olejové pastely z Lidlu. Teprve se s touhle technikou seznamuji. Kreslí se s nimi dost zvláštně. Jako s voskovkami.


Další knížka, kterou jsem v květnu přečetla - romantika od moře. 





U Nelinky ve škole měli Zahradní slavnost, kterou si děti báječně užily. 


Další dvě knížky, které jsem recenzovala. Nakonec jsem je využila jako dárek pro synovce a neteř v Táboře, kam jsme jeli na výlet. 



Kromě psaní a čtení zase hodně maluji. Chystám výstavu v Kaplici. Tohle je poslední z mé "dračí" série. 


Robert Bryndza a jeho Ďáblova cesta - neskutečná jízda. Naprostá pecka!


Tuhle knížku jsme měly na recenzi s Nelinkou. Šikulka už ji přečetla. 



V rámci práce pro www.5nej.cz jsem dělala recenzi jednoho e-shopu. Mohla jsem si na testování obchodu objednat tričko a fotoobraz. Příjemná spolupráce. :)



Další z mých obrazů určených na výstavu. 




Znáte Wanderbook - cestovní deník? Já dřív měla přímo od nich originál, ale nevyhovovalo mi málo místa pro texty a kresbičky. Když jsem ho naplnila, pořídila jsem si vloni hezký sešit v tvrdé vazbě a nyní si tam lepším turistické známky a nálepky. Zde malá ukázka. 





Další dva obrazy z mé dračí série...


Důkaz, že čtu celkem dost. :D







Když jsme byli u našich, udělali jsme si výlet do kláštera Kladruby a s Jiříkem jsme oslavili šesté narozeniny. Dostal samozřejmě tašku do školy, protože z něj od září bude prvňáček. 









A ještě ukázka fotek z oslav Osvobození Američany u našich v Nýřanech. Přijel konvoj vojenských vozů a naše modelka nesměla chybět. 


Z Rumunska jsem Jiříkovi přivezla tričko s Draculou a Nelince krásnou ručně vyšívanou halenku. Nela se nechala vyfotit, Jiřík "neměl čas". :D


A ještě malá připomínka mé cesty po Rumunsku - hrad Bran. O této cestě jsem už tady zveřejnila sérii článků, takže další informace snad psát nemusím. :)

A jak jste květen trávili vy? 
Jste na zahrádkách, sázíte a zaléváte, nebo raději vyrazíte na výlety? 

Vaše Sabča:)

Komentáře

  1. Ahoj Sabčo, já byla v květnu neustále někde v trapu a teď v červnu mě čeká spousta práce jak v práci tak na baráku a na zahradě. Zahradničení úplně ne spíše nějaké rušení starých cest a tvorba nových, pokládání zámkové dlažby na stání pro auta a tak.

    OdpovědětVymazat
  2. Sabčo, my měli v květnu týden dovolené, takže jsme trochu výletovali. A jinak chalupa - sázení nových kytek, sekání trávy, pletí... A taky manžel slavil narozeniny.
    Ty tvoje obrazy jsou zajímavé, hlavně ty červené a modré se mi líbí.

    OdpovědětVymazat
  3. Sabi, hodně nabitý květen. Gratuluji k nové knize a tvoje obrazy jsou krásné. Měj pohodovou neděli.

    OdpovědětVymazat
  4. To byl teda pořádně nabitý květen! Každopádně vůně konvalinek je má oblíbená, škoda, že jsou vždycky tak rychle pryč

    OdpovědětVymazat
  5. Všem moc děkuji za krásné komentáře 😊 Sabča

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)