6 hlavních důvodů, proč dát šanci micelární vodě. Pleť čistí téměř dokonale!

 


Důkladné odlíčení a čištění pleti jsou základním předpokladem její trvalé krásy a vitality. V posledních letech se i u českých žen ke slovu dostává micelární voda, a to hned z několika dobrých důvodů. Proč si tohoto inovativního pomocníka pro každodenní martyrium před zrcadlem téměř jistě zamilujete i vy?

Hravě si poradí i s voděodolným make-upem

Zřejmě nejsilnější stránkou micelární vody je její schopnost efektivně odstranit veškerý make-up, a to včetně „obávaného“ voděodolného. Přípravek funguje na bázi drobných micel, které působí na nečistoty doslova jako magnet. Tyto útvary absorbují tuky, kožní maz a make-up – a současně se podílí na rozpouštění prachu a dalších nečistot rozpustných ve vodě. Díky tomu dosáhnete perfektního výsledku, aniž byste pleť trápili drhnutím.

Bezkonkurenční čisticí efekt

Pravidelné čištění pleti nespočívá „jen“ v odstranění make-upu, je jí třeba zbavit i každodenních nečistot. A právě micelární voda představuje ideální řešení, protože pleť čistí a zároveň osvěžuje. Je mnohem lepší než běžná voda z vodovodu – ta může citlivou pokožku zbytečně dráždit.

 

Mějte na paměti, že čištění pleti by mělo probíhat dvakrát za den. Večer kvůli regeneraci, ráno z důvodu odstranění mazu a nečistot, které vznikají v noci.

 



Jako stvořená pro citlivou pleť

Spousta čisticích přípravků obsahuje chemikálie, které mohou citlivou pleť nepříjemně podráždit. Micelární voda naopak respektuje přirozené pH pokožky, a je proto velmi šetrná. Díky micelám nedochází k nadměrnému vysoušení a dráždění. „Micelárka“ má zklidňující a hydratační efekt - a je tedy vhodná pro čištění všech typů pleti, včetně té velmi citlivé.

Ve jménu hydratace

Pro udržení zdravé pokožky je důležitá optimální hydratace. Vlhkost pomáhá udržovat hydrolipidický film, který pomáhají obnovit micely (mají podobnou strukturu jako fosfolipidy buněčných membrán kůže) obsažené v micelární vodě. Ta tudíž pokožku nevysušuje, ale naopak ji hydratuje a pomáhá udržovat její přirozenou pružnost a svěžest.

Čištění bez oplachování

Mezi další benefity micelární vody patří použití bez oplachování vodou. Ta z kohoutku může citlivou pleť podráždit a vysušit - a časté oplachování pak vede k porušení hydrolipidického filtru, který chrání pokožku před bateriemi a viry a udržuje jí hydratovanou. Díky micelární vodě zůstane nedotčený.

Praktická na cesty

Micelární voda je také neocenitelným společníkem žen, které jsou často na cestách. Protože se nemusí oplachovat, lze ji použít kdykoliv a kdekoli, a to i bez přístupu ke kohoutkové vodě. Činí z odličování, čištění pleti a hydratace i během hektičtějšího cestování naprosto bezproblémovou záležitost.

 



A to není zdaleka vše – micelární voda navíc pleť tónuje, posiluje její složení a dodává nezaměnitelný pocit svěžesti. Potřebujete snad další důvody, proč jí dát šanci? Dobrou volbou je například ikonická Hydrabio H2O od Biodermy.

Komentáře