Rumunsko - den první

 


Možná jsem se už zmínila, že mě čeká další poznávací zájezd. Vloni ve Slovinsku jsme se s kamarádkou, s níž společně cestujeme, domluvily, že letos "dáme" Rumunsko. Obě nás lákal hlavně "Draculův" hrad Bran. A tak jsme v pátek vyrazily. A já pro vás mám opět možnost procestovat si jej s námi pomocí článků a fotografií, pěkně den za dnem. 


Do Rumunska jsme jely autobusem z Prahy, což bylo dost náročné. Vyjíždělo se v sedm večer a teprve kolem druhé odpoledne jsme byli na místě. 
První den jsme lanovkou vystoupali na jezero Bale Lac, které ale nebylo vůbec vidět. Všude na vrcholcích ještě ležel sníh. Od lanovky byl vykopán tunel ve sněhu a sněhové schody. Propadali jsme se místy až po kolena a jezero bylo kdesi pod sněhem. 
Jízda lanovkou byla fajn, ale byla jsem celkem zklamaná. Nahoře jen sníh a z lanovky měla být vidět transfagarašská magistrála, která ale byla také pod sněhem a jen tu a tam vykukovalo zábradlí nebo svodidla. 
Navíc nás bylo přes 70 a tak my, které jsme byli mezi prvními, co jeli dolů, jsme na ostatní čekali tři hodiny. 
Do hotelu jsme přijeli až v půl jedenácté a další den jsme vstávali v půl sedmé. Druhý den nám ale vše bohatě vynahradil...














Už jste byli v Rumunsku? 
Jak se vám tam líbilo? 
Mě první den dost zklamal, ale další dny už byly parádní. 

Mimochodem, zapomněla jsem zmínit žebravé psy, kterých je v Rumunsku všude spoustu. Pod lanovkou jsem dva krmila zbylými řízky - jo, tentokrát jsem byla typický Čech a vezla jsem řízky. :D Málem mi je sežrali i s rukama. 

A úžasný zážitek byl živý medvěd, kterého jsme viděli z autobusu. Byl od nás cca 2 metry. Zastavil se a prohlížel si nás stejně, jako my jeho. V tu chvíli jsem byla fakt ráda, že jsem tam autobusem a ne na kole. :D

Těšte se na další díl této "rumunské série". 

Vaše Sabča:)


Komentáře

  1. Ahoj Sabi, to je nádhera. Už se těším na pokračování.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, moc děkuji za komentář. :) Snažím se, píšu, doplňuji fotky, ale času je málo a jde to pomalu. :)

      Vymazat
  2. Čím jsem starší tím víc si uvědomuji jak je náš svět krásný. Sabi, jela jsi s cestovkou nebo na vlastní pěst?

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)