Rumunsko -Den druhý - Město Sinaia a Monastirea

 


Jelikož toho bylo druhý den opravdu hodně, rozhodla jsem se rozdělit článek na dva. O první části dne, návštěvě zámku Cantacuzino a Peles se dočtete v předchozím článku. 

Po prohlídce interiéru zámku Peles, který byl naprosto ohromující, jsme se vydali na obhlídku okolí. V nedaleké restauraci, která byla rovněž vystavěna tak, že připomíná malý zámeček nebo hrádek, jsme si dali kávu a svačinku. Pak už jsme pomalu kráčeli zpět do městečka Sinaia. Měli jsme sice v plánu si prohlédnout historické jádro města, ale to jsme nestihli. 
Cestu ze zámku do města lemují samé stánky se suvenýry a místními výrobky. Já tam Nelče koupila krásnou ručně vyšívanou halenku. Byla velice levná - v přepočtu na naše koruny stala 250 Kč. Vím, co ruční práce obnáší a stojí času, proto mě cena ohromuje. Práce je v Rumunsku skutečně velice špatně placená. 
Prohlídku města už bychom nestihli a tak jsme využili čas alespoň k návštěvě místního kláštera se dvěma kostely v jednom areálu. Manastirea - Klášter byl opravdu krásný, jak uvidíte na fotkách. Kostely v jeho arealu jsou opět velmi bohatě zdobené zevnitř i zvenku, což krásně kontrastuje s čistou architekturou ostatních budov v komplexu. Mně se to celé opravdu moc líbilo. 












Druhý, menší kostelík pak byl ve druhém, uzavřeném areálu na nádvoří. 

















Cesta ze zámku Peles zpět do centra města...





Restaurace u zámku Peles 








V příštím článku se můžete těšit na vrchol naší výpravy - Draculův hrad Bran, kvůli kterému jsem do Rumunska jela. :)

Vaše Sabča 

Komentáře

  1. Nádhera. Opravdu krásníé místa. Na Draculův hrad se moc těším :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Sabi,
    vypadá to skvěle, hned bych se tam taky vydala...
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)