Putování za obřími kraslicemi v Hluboké nad Vltavou


Dnešní článek bude hooodně dlouhý. Ani ne tak textem, jako fotkami. :) Vyrazili jsme na velikonoční výlet na Hlubokou nad Vltavou, kde jsou každoročně po městě a okolí rozestaveny obří kraslice. Vejce pomalované akademickými malíři i dětmi ze školy. Některá už ohlodal zub času, jiná jsou stále velmi krásná. 

Tato venkovní netradiční výstava má celkem 4 trasy o délce od 2 do 4 km. Projít všechny za jeden den by se asi dalo, ale to bychom museli vyrazit už ráno. Proto jsme prošli hlavně trasu v zámeckém parku a viděli i pár kraslic ve městě. Většinu uvidíte na fotkách. A že je opravdu na co koukat. 


Jedno z nejkrásnějších vajec namalovala má oblíbená jihočeská malířka Jana Roseli, jejíž obraz mi visí v obýváku. 


Já si užívala nejen kraslice a výlet s dětmi jako takový, ale hlavně krásné prostředí zámku a parku a konečně - sluníčko a probouzející se jarní přírodu. I když mě pořádně šimralo v nose. Jsem alergik. :)


















Také zámek byl krásně jarně vyzdoben a vítal první letošní návštěvníky. 



A tady už jsou fotografie z města a kraslice, jež jsou rozmístěny v centru. Mapku s trasami si můžete koupit v místním knihkupectví, které bylo otevřené i ve svátek. 


Na velikonoční pondělí byl otevřen i kostel, takže jsem se konečně poprvé podívala dovnitř. Je krásný nejen zvenku, ale i zevnitř. 










Toto vejce namalovala populární Monika Brýdová. 

Závěr výletu jsme završili v krásné kavárničce v podzámčí, kde bylo pořád na co koukat. Dali jsme si zmrzku a ledovou kávu se zmrzlinou a vyrazili k domovu. 








Už jste také prošli trasu s obřími kraslicemi? 
Nebo jste vyrazili na velikonoční výlet někam jinam? 

Vaše Sabča:)

Komentáře

  1. Sabi, moc krásné putování a ty obří kraslice jsou nádherné. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat
  2. Vznik kraslice Moniky Brýdové jsem sledovala na YT 👍🏻Siraelxy ( Míša)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)