Náš výlet: Louzek a trampská osada

 

Krásné počasí se musí využít. Obzvlášť, když je v poslední době jako na houpačce a prší víc než svítí sluníčko. Víkend má být krásný, ale to neznamená, že bychom se nemohli někam vyvenčit už v pátek odpoledne. Chtělo to kratší výlet, který nebude moc daleko. A tak jsem už podruhé v tomto roce zvolila tvrz Louzek. Proč?

 

Jednak proto, že splnil výše uvedené podmínky a také proto, že mě už v lednu překvapil, jak je krásný a kolik z něj zbylo. Byla jsem na něm už kdysi, ale úplně mi vypadlo, jak krásná je to zřícenina, navíc v krásné přírodě. 

Tentokrát jsme se prošli k řece přímo od hradu dolů. Stojí tam dřevěný srub patřící k osadě Jižní řeka. Celé to místo na břehu Malše úplně dobíjí baterky. Je nádherně klidné, tiché a řeka tam krásně šumí. Co chtít víc? 

Moje děti navíc nedávno objevily kouzlo takových výprav a chodí si tak trochu po své trase. Prolezou kdejaké houští, zkoumají les a připadají si jako objevitelé. Tohle mají po mně a já jsem za to strašně ráda. Vypadá to, že si konečně vychovávám parťáky na své bláznivé průzkumné toulky. :)

Na závěr výletu přijela na Louzek nějaká slečna se dvěma koníky, takže jsme nepřišli ani o kousek romantiky. Nádhera. :)




































A jak jste trávili páteční odpoledne vy? 

Vaše Sabča:)

Komentáře

  1. Dopoledne a kus odpoledne pracovně, podvečer s rukama v záhoně (když jsem zabalila práci, odjeli jsme na chalupu)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Sabčo, já byla v pátek v práci poté chvíli na teambuildingu na bowlingu a následně jsem vyrazila na degustaci vín s kamarádkami.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)