Živý betlém na zámku v Českém Krumlově


Původně jsem chtěla tento článek zveřejnit ještě den před Štědrým dnem, kdy jsme se na živý betlém jeli podívat. Jenže bylo tolik práce, že jsem nakonec nestihla článek dát dohromady ani mezi svátky. Snad vás potěší i teď a navrátí ještě na chvilku magickou atmosféru Vánoc. 

Živý betlém jsem viděla poprvé. Očekávala jsem prostý pohled na jesličky s Ježíškem, na než se podíváme, uděláme pár fotek a zase pojedeme. Že to bude doslova divadelní představení pod širým nebem, to jsem nečekala. A bylo to překrásné. 

Celé představení doprovázeli hudebníci, kteří hráli, zpívali a vytvářeli dokonalou představu betléma, se všemi anděly, koledníky i třemi králi. Pobavilo mě, když král Baltazar přijel na "velbloudovi" což byl ve skutečnosti kůň, kterému vytvořili na hřbetě dva hrby. :)

Prostředí krumlovského zámku bylo krásně nasvícené a celou atmosféru ještě dokreslovalo. Už dlouho jsem neviděla nic tak krásného. Natočila jsem nějaká videa, ale sem by se mi je asi nepodařilo přidat. Proto se s vámi podělím aspoň o fotografie. 
















Vaše Sabča 

Komentáře

  1. Hezká akce a prostředí zámku určitě ješě dodalo další kouzlo.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)