Výlet na zříceninu 2/2023 - Sokolčí

 

Včerejší počasí ještě před polednem vypadalo naprosto skvostně a zvalo na procházku. Proto jsme vyrazili opět na výlet, tentokrát na zříceninu nedaleko Benešova nad Černou. Jmenuje se Sokolčí a stará se o ní spolek Hrady na Malši, stejně jako o Louzek, Tichou nebo Pořešín. 

Jenže než jsme dojeli do Skalin, odkud jsme pak šli cca 1km pěšky, zatáhlo se, ochladilo a foukal vítr. Jiříkovi navíc začalo být divně, byl unavený a bolela ho hlava. Aby toho nebylo málo, trochu jsme se rozdělili s kamarádkou a jejím synkem. Zatímco já s Jiříkem došlapala se zpožděním na zříceninu, ona čekala s Nelčou a Honzíkem dole u bývalého lázeňského areálu. Jenže její fenka vyrazila se mnou. Alča byla vyděšená, hledala ji, já byla na mrtvici, neboť mi v lese pořád utíkala a vodítko jsem neměla. No blázinec. 

Zříceninu jsem nakonec prolezla a nafotila v rychlosti. Jiřík čekal na skále, ze které bylo nutné slézt ke zřícenině dolů a on se bál. A já teda taky, aby mi nespadl. Moc jsem si to neužila, ale musím uznat, že takhle schované v lesích ve mě Sokolčí vyvolalo boží atmosféru. Úplně se mi v hlavě objevil příběh loupeživého rytíře, který na svůj hrad ukrytý v lesích unese dceru svého nepřítele a násilím ji donutí se za něj provdat. Hm... :)




















A aby toho nebylo málo, po návratu jsme zjistili, že má Jiřík teplotu 38°C. Během večera začal i chrchlat a smrkat, takže nás po delší době čeká opět "veselý" týden. 

A jak jste si víkend užili vy? 

Vaše Sabča:)

Komentáře