Jaký byl náš prosinec

 


Konečně jsem se dostala k tomu, abych napsala něco o našem prosinci. Byl totiž pořádně hektický a našlapaný událostmi. Na začátku prosince jsme se potýkali ještě s nějakými nemocemi, ale pak se to naštěstí zklidnilo (bohužel jen na pár týdnů). Poté ale začal maraton - pečení, přípravy adventu, chystání na vánoční besídky dětí, dárky pro děti za sebe i za babičky atd. 
Jelikož jsem živnostník a nikdo mi nezaplatí vánoční prázdniny, kdy nepracuji a jsem s dětmi, bylo potřeba udělat co nejvíce práce ještě před Vánoci. A když byly děti mezi svátky u bývalého manžela, doháněla jsem zbytek. I tak to ale bylo krásné období a Vánoce jsme si užili. Jsem ale opravdu ráda, že jsou jen jednou za rok. :D



Nela dostala od Ježíška deníček, který si měla sama dotvořit. Byla to sice hezká zábava, ale nic pro Nelči netrpělivost. Ona začala a já si pak pohrála s tím zbytkem. 

Níže přikládám pár fotek z Vánoc od babiček a prababiček...







Děti k Vánocům dostaly spoustu her. Jednou z nich byl i Strašidelný hrad. 


U babičky Nela dostala dětské tetování. Kdo to odnesl? Maminka. :) Naštěstí to šlo dobře umýt. 


Ještě fotka z Vánočně nazdobeného Globusu a pár fotek z Vánoc od nás. Děti dostaly kola a spoustu dalších dárků. A to jsem chtěla, aby toho dostaly jen trochu. 





Den před Štědrým dnem jsme vyrazili na výlet do Krumlova. Navštívili jsme muzeum vltavínů a nádherný živý betlém na zámku. Články už jste si mohli přečíst tady na blogu a na webu e-Mateřství. 







V muzeu vltavínů jsem si udělala radost a koupila si prstýnek s vltavínem, po kterém jsem už dlouho toužila. 









Ještě tu pro vás mám pár fotek z Vánočně nazdobeného Krumlova...






Před Vánoci napadl sníh. Hodně sněhu. My si ho užívali v Kaplici i u přítele na chalupě. 



A ještě pár ukázek mého vánočního pečení...







Stromeček za mě poprvé nazdobily děti. Bylo to hodně zvláštní jen sedět a dívat se, jak jim to jde. :)



Opět jsem vám fotky nahrála pozpátku, což už jste asi pochopili. :) Zkrátka technika mě stále moc neposlouchá. Tak snad se to časem změní. Už by bylo na čase. 

Vaše Sabča 

Komentáře

  1. Určitě jste si prosinec užili. Nazdobený Krumlov vypadá moc pěkně. Já už si zas letos musela stromek nazdobit sama - syn letos poprvé slavil Vánoce s přítelkyní, tak jsem neměla pomocníka :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, sice to vypadá jako hektický měsíc, ale plný radosti a veselých chvilek s dětma.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)