Tip na dárek pro milovníky výletů: Magická místa Čech a Moravy

 

Ten, kdo mě sleduje, jistě dobře ví, jak miluji výlety a cestování. I když občas vyrážím i za hranice naší zemičky, mnohem větší kouzlo pro mě má objevování nových míst u nás. Jsou totiž plná tajemství, magie a zajímavé historie. Čas od času některé zážitky a informace využívám i v knihách, které píšu. Novinka z nakladatelství Plot Magická místa Čech a Moravy mě proto okamžitě zaujala. 


Zaujetí knihou nepřišlo jen díky tématu, ale i díky autorce. Je jí Magdalena Wagnerová, od které už doma mám 3 knížky o domech, pověstech a strašidlech Prahy. Tato novinka mě však okouzlila ještě víc. 

Magická místa Čech a Moravy mají větší formát, než předchozí tři knížky, které jsem od autorky četla a které rovněž vydalo nakladatelství Plot. Kromě toho je plná nádherných barevných fotografií, které text dokonale doplňují. 
Text je opět kombinací historie, pověstí a pověr, které autorka tak ráda využívá. Nechybí ani citace z kronik významných českých kronikářů, jako třeba Václav Hájek z Libočan. 
V knize najdete místa jako Sedlec, Dívčí Kámen, Pravčická brána, Faustův dům, židovské památky Prahy nebo věže sebevrahů. 







Pokud hledáte dárek pro milovníky výletů a tajemné historie naší země, pak budou Magická místa Čech a Moravy skvělou volbou

Já už knihu přečetla a našla si tam plno míst, která chci navštívit, i těch, kde už jsem byla, aniž bych tušila, jak zajímavá jsou. 

O knize budu psát ještě i podrobnou recenzi. Najdete ji ZDE

A na závěr bych moc ráda poděkovala nakladatelství Plot, za krásnou spolupráci. Knihu Magdaleny Wagnerové bych si koupila i tak, ale díky tomu, že mi ji poslali k recenzi, jsem si ji mohla přečíst a prohlížet mnohem dřív. Znáte to - seznam zajímavých knih je vždy nekonečný. :) 

Více tipů na dárky naleznete na Tipy-na-dárek.cz.

Mějte krásné adventní dny! 

Vase Sabča 

Komentáře

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)