Výlet do Prahy a Muzeum iluzí

 


Po dlouhé době jsme konečně zase vyrazili na výlet. I když bych raději jela do Budějovic na trhy, kamarádka a děti mě přemluvili, ať jedeme do Prahy do muzea iluzí. Pravdou je, že mě to samotnou zajímalo, obzvlášť po malé "ochutnávce" z podobného muzea v Českém Krumlově. A tak jsme vyrazili...



Děti mají kvůli zlobení zaracha s telefony, ale do vlaku jsem jim ho dovolila. Pár dní před výletem se snažily a byli hodné. Možná i díky tomu byly ve vlaku přímo zlatí a já si mohla přečíst novelku Kathy od svého oblíbeného autora Jana Stiftera. Rozhodně za přečtení stála, i když byla kraťoučká. 

V Praze na hlavním nádraží jsme se museli zastavit u modelu nádraží z Lega, kde se některé prvky i pohybují a děti je ovládají tlačítky. Nemohla jsem je odtud dostat. :)



Muzeum iluzí ale za návštěvu rozhodně stálo. Kromě oblíbených míst na focení zde najdete i plno zajímavostí ze světa iluzí, o kterých se nikde nepíše ani nemluví. Pár jsem jich vyfotila, ale nebyl moc čas. Muzeum bylo nacpané k prasknutí a děti nadšeně lítaly z jednoho místa na druhé a chtěly vyfotit. Jiříka však některé ukázky iluzí zaujaly. Kdyby byl větší klid a Nela nás netahala dál, asi by si to prozkoumal všechno. Takhle to moc nešlo. 





Jo, a už jsme milionáři! Nahrabali jsme si... :D





















Po návštěvě muzea nesměl chybět oběd v McDonald's na Václaváku a fotka "u koně". 



A protože děti ještě nejely metrem, svezli jsme se dvě stanice na Staromák, kde už byly v plném proudu adventní trhy. Dětem jsem koupila na mlsání vafle na klacku, nad cenou se mi lehce zatočila hlava, ale byly výborné. :D












A ještě malá rada...

Pokud vás jede víc, využijte slevu pro rodiny. Platí pro dva dospělé a až tři děti. 

A kupte si lístky online, než vyrazíte. Fronta, která byla na vstupné, nám vyrazila dech a byla by minimálně na hodinu. Naštěstí jsme se zakoupeným online lístkem mohli jít rovnou dovnitř. 

Mějte pohodový Advent! 

Vaše Sabča:)

Komentáře