Nálož novinek z nakladatelství Portál

 

Nakladatelství Portál je pro mě zárukou kvalitních knih pro děti i dospělé. Tentokrát se u nich objevilo tolik novinek, že jsem nevěděla, kterou vybrat. Nakonec jsme vybraly s mou mamkou každá tři. Ona tři knížky zabývající se výchovou a rozvojem děti, a já knížky pro moje ratolesti, neboť jich není nikdy dost. Tedy knížek. Ratolestí mám občas až příliš. :)


Mamka jako učitelka v MŠ dává přednost knížkám, které jí pomáhají s výchovou dětí a vyhledává knížky a pracovní sešity, s jejichž pomocí může s dětmi pracovat, tvořit apod. Proto vsadila na knihu Hry pro rozvoj komunikačních schopností u dětí od 4 do 11 let. Z této série už jsme jednu knihu měly, tehdy jsem ji ještě recenzovala já a pak jí dala mamce, která jí využije více. Tentokrát už bude recenze přímo na ní a pokud by vás zajímala, najdete ji na webu www.ematerstvi.cz



Podzim ťuká na vrátka, připravte se, zvířátka, to je krásný pracovní sešit, který pomůže jak učitelkám v MŠ a zájmových kroužcích, tak rodičům, přiblížit dětem podzim a vše, co s ním souvisí. V šešitě najdete nejen texty, kterými snadnou cestou dětem vysvětlujete vše, co se na podzim děje v přírodě, jaké se dělají činnosti apod., ale také je zde plno pracovních karet, tvoření a doplňování, abyste s dětmi mohli pracovat interaktivně. 




A druhý pracovní sešit - Zima už je zase tady, sníh nám vlezl do zahrady - je zpracovaný stejným způsobem, jako předchozí podzim. Opět zde najdete tipy, jak s dětmi mluvit o zimě, jak je učit, co se v zimě všechno děje a pracovní listy pro doplňování apod. 

I na tyto pracovní sešity najdete recenze později na www.ematerstvi.cz







Tři dětské knížky jsem si vybrala já. Jednu už jsme s dětmi dokonce přečetli a tak na ni budu psát recenzi v zápětí. Opět bude na e-Mateřství. Zaujala mě knížka o podmořském světě - pro Jiříka, kniha o stromech - pro Nelinku a pro nás všechny tři pak nádherná knížka Zázrak o Vánocích, protože co jiného číst teď, v čase Adventu, než knížky o Vánocích. :)


Knížka Co napoví stromoví přináší pohádkový příběh dvojčat Honzíka a Aničky, kteří mají babičku s holí špacírkou. Ta je vytvořená z různých druhů dřeva. Babička s dědou dětem postupně v jednotlivých příbězích vypráví o stromech, o tom, jak vypadají a jak je děti poznají, kde rostou a čím jsou typické. Postupně se děti naučí poznávat stromy na zahradě i v lese, a to nejen dvojčata z knížky, ale i děti, kterým knížku budete číst, nebo kterou si mohou číst později i sami. Je určena dětem od 5 let, ale písmenka jsou vhodná i pro druhou a třetí třídu. 






Zázrak o Vánocích je nádherný vánoční příběh od Hany Zobačové. Děti v ní poznají Šimona, kterému se říká Šíma, jeho sestry a kamarády ze školy. Šíma jde jednou před Vánoci s tátou venčit psa, aby si užil první napadlý sníh. Dojdou až na náměstí k Betlému. Zatímco tatínek shání sáček, aby odklidil "poklad", který jejich pejsek udělal přímo před Betlémem, Šíma stojí u Betlému a prohlíží si ho. V tom si všimne, že jeden z pastýřů - kluk Vojta - na něj mluví. 
Nebudu prozrazovat více, protože se to brzy dozvíte v recenzi. My jsme s dětmi přečetli knížku za tři večery a moc se jim líbila. Myslím, že do Vánoc si ji přečteme ještě minimálně jednou. Zaujme i nádhernými ilustracemi, ale hlavně stylem, jakým je napsaná a který se skvěle čte i poslouchá. 






Poslední je velkoformátová publikace Pod hladinu, která dětem hravým způsobem přibližuje podmořský svět. Seznámí se tam s jednotlivými druhy podmořských živočichů, naučí se je rozpoznávat a hodiny vydrží prohlížet nádherné obrázky pokrývající celou plochu stránek. 
Tato kniha sice nemá příběh, ale věřím, že pro malé podmořské objevitele bude velice zajímavá a zaujme je na první pohled. 






Všechny tyto knížky a publikace najdete na e-shopu nakladatelství Portál za velmi příznivé ceny. 
Já jsem z nich nadšená a stejně tak mé děti. Věřím, že pokud některé z nich zakoupíte pro ty své, budou naše nadšení sdílet. :)

Vaše Sabča

Komentáře

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)