Knižní přírůstky za září a říjen

Dlouho jsem nepřidávala článek o knížkách, které mi přibyly v knihovně. Vzhledem k tomu, že se mi tu za poslední dva měsíce sešlo plno krásných knižních pokladů - některé jsou doslova skvosty, musím se o ně s vámi podělit. Většinu z nich už mám i přečtenou. 

Vlastimil Vondruška - Anděl smrti

Tohle je nejnovější díl historických detektivek s Oldřichem z Chlumu. Pátrá v něm po zmizelých manech z Bezdězu i po totožnosti podivného Anděla smrti, který se jednomu z manů před zmizením zjevil. Stopa ho dovede až k satanské sektě, která byla kdysi ve skalách kolem Bezdězu vymýcena. Tento díl už mám přečtený a hodnotím ho jako velmi povedený. 

Tady mám pohled na některé krásné novinky, které se mi tu sešly. Dvě mám přečtené a dvě na přečtení ještě čekají. 

Viktorie Veselá - Havraní dvůr 

Nyní trochu zpřeházeně ukázka nádherné knihy od Viktorie Veselé - Havraní dvůr. Takhle úžasně zabalenou knihu plnou dalších dárečků jsem ještě nikdy nedostala. Bylo mi úplně líto ji rozbalovat. 








Jana Jánská - Dokonalé propojení 

Tento psychologický thriller, který mi spíš přišel jako psychologicky laděný krimiromán, jsem chtěla číst už jen proto, že jsem od autorky četla povídku v knize Letní kraťasy a moc se mi líbila. Kniha byla opravdu velice čtivá a do konce se nedala odložit. Bohužel právě konec mě hodně zklamal, protože jsem v něm vůbec nenašla to dokonalé propojení. Plno věcí se v něm dělo zbytečně, nepochopitelně a nebylo vysvětleno.  


Jaromír Jindra - Případ zazděné šlechtičny

Toto je jeden ze skvostů, které jsem výše popisovala. Je to úžasná řada románů o katovi z Českých Budějovic. Jedná se o šestou a poslední knihu v této řadě. Já se na ni moc těším, ale zároveň je mi líto, že se s oblíbenými hrdiny setkám naposledy. 


Ještě dvě fotky z výše zmíněného Havraního dvora Viktorie Veselé. Je to opravdu nádherná kniha. 


Lenka Jakešová - Pohádky z lesa: Co si stromy šeptají 

Tuto nádhernou knížku pro děti dnes večer dočteme. Autorka v ní popisuje dva strakapoudy, kteří se seznámí, zamilují a mají malá ptáčátka. Pokaždé, když ptáčci odletí léčit nějaký strom, poví jim za to pohádku. Těmito pohádkami autorka příběh ptáčků prokládá. Každý příběh přitom ukazuje, čím je strom významný a podle čeho ho děti poznají. To všechno kouzelnou pohádkovou formou. 

Kniha je navíc úžasně ilustrovaná. 








Letní kraťasy 

Toto je sborník čtyř krásných a bravurně napsaných letních povídek od autorek, které už dnes mají každá svou vlastní knihu - Jana Jánská, Miriam Blahová, Tereza Black a Sarah Parsley. 


Dagmar Digma Čechová - Co když žádné zítra nebude

Tak tohle je naprosto vynikající psychologický román od mé oblíbené autorky. Fascinuje mě, jak se dokáže Dagmar vžít do svých postav, ale také jak píše své knížky - během pár dní či týdnů, na jeden zátah. Samozřejmě předem vše pečlivě promyšlené. V této knize čteme o dvou zcela rozdílných kamarádkách, které se po letech pohádají a ovlivní to jejich další život. Pak však jedna z nich zemře a začnou vycházet najevo zajímavé okolnosti.  

Veronika Černucká - Píseň beze slov

A další kniha, u které jsem vsadila na jistotu. Opět zde vyšetřuje oblíbená, chytrá a kousavá Tara. Tentokrát hledá pachatele v židovské komunitě a své v tom bude hrát i minulost a zločiny proti lidskosti. Skvělá detektivka, kde jsem vraha ani neodhadla. 

A to je za poslední dva měsíce vše. 
Znáte nebo jste četli některé z těchto knih?

Vaše Sabča 



Komentáře

  1. Ahoj Sabi,
    to máš moc pěkné knižní novinky. Nic z toho neznám a podle jména se chytám jen u Vondrušky. Mně domů nyní dorazilo také několik knižních novinek, zrovna včera jsem dočetla nového Bryndzu a byl skvělý.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Moc krásně zabalená kniha. Já ty historické moc nečtu, ale psychologické moc ráda.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)