Recenze: Přírodní deodorant Kvitok Ranní rosa

Přírodní deodorant Ranní rosa od značky Kvitok mě velmi příjemně překvapil. Nepatlá se, dobře drží v tubě a nesjíždí, má velmi příjemnou bylinnou vůni, která vydrží celý den a dobře eliminuje pocení. Nezabrání mu sice zcela, ale pohlcuje zápach. Po celý den se s ním cítíte čisté, svěží a voňavé - díky bylinkám a jedinečnému složení. 

Tuhý deodorant Kvitok - Ranní rosa (42 g)

Tento přírodní tuhý deodorant mě nadchnul nejen příjemnou ženskou a jemně bylinkovou vůní, ale i svou účinností a především svým 100 % BIO zpracováním. Má vylepšenou recepturu, díky které obsahuje složky s klinicky ověřenými antimikrobiálními účinky pro 24 hodinovou účinnost. Pokud nebudete v extrémní zátěži, stačí jej opravdu použít jen ráno a vydrží celý den. 

Tento přírodní deodorant eliminuje růst bakterií, které způsobují zápach v podpaží. Neobsahuje složky hliníku ani sodu bikarbonu. Díky tomu nebrání odplavování škodlivin z vašeho těla, takže se sice potíte, ale podstatně méně a především bez zápachu. Běžné deodoranty mohou obsahovat zmíněné chemikálie, které sice zabrání pocení, ale mohou ohrozit naše zdraví. Příroda ví, co dělá a pot je zdravým projevem těla - vyplavuje z něj toxiny. 

Složení přírodního deodorantu Kvitok

Tento přírodní deodorant od značky Kvitok má čistě přírodní složení. Najdete zde esenciální oleje geranium, litsea kubeba, levanduli a bergamot, které působí antibakteriálně, antisepticky a také antifungiálně. Nemusíte se proto bát, že byste dostali nějakou plíseň kvůli vlhkému podpaží. Dík svému složení vám také pokožku zjemní a zamezí jejímu vysoušení. 


Výhody

- speciálně přizpůsoben pro jemnou pokožku v podpaží
- nezabraňuje přirozenému odplavování škodlivin z těla
- nevysušuje
- má krásnou jemnou bylinnou vůni
- díky přírodním složkám zabraňuje zápachu
- působí antisepticky a antibakteriálně
- neobsahuje sodu bikarbonu
- žádný lepivý pocit v podpaží, nepatlá se, velmi dobře se natírá
- nezanechává znečištěné oděvy

Nevýhody

- pocení zcela nezabrání, pouze eliminuje zápach
- v chladném prostředí šel hůře vytlačit z tuby ven

Moje zkušenosti

Přírodní tuhý deodorant Kvitok Ranní rosa jsem vzala s sebou na zatěžkávací zkoušku na dovolenou do Slovinska. Čekalo mě několik dní plných turistických tras více i méně náročných, velká vedra (kolem 35 °C) a celkově jsem očekávala, že se budu muset "patlat" několikrát za den. 
Tento deodorant mě ale velmi příjemně překvapil. Použila jsem ho při největším zatížení max. 3 x za den. Stačilo jej použít ráno, popř. ještě někdy po obědě. A pak až po plavání v termálech. A vydržel. Sice jsem se potila, ale nebylo to tak strašné a navíc jsem stále cítila jen příjemnou bylinkovou vůni. 
Vyhovovalo mi, že i ve velkých vedrech držel vysunutý a nezajížděl zpět do tuby - která je mimochodem celá z papíru, takže 100 % ekologická. Další věc, která se mi na tom líbí. A natíral se dobře, rozetřel se spíše jako krém, nebylo nutné jen dorořetřít prsty. Nepatlal se. Oproti jiným tuhým deodorantům nezanechával ani zašpiněné oděvy. Žádné fleky ani opatlané mastné průramky. 
Za mě je to jeden z nejlepších deodorantů, které jsem za poslední roky vyzkoušela.  

Vyzkoušela jsem už řadu přírodních deodorantů, a brzy vám je shrnu v jednom článku, abyste si mohli udělat lepší přehled i vy. Zjistíte, který z nich by vám mohl nejlépe vyhovovat. Já si oblíbila nejprve deodorant ve spreji, ale pak jsem objevila tento od značky Kvitok a vítěz je u mě jasný. 

Kde koupit deodorant Kvitok Ranní rosa 

Přírodní deodorant Kvitok jsem koupila na Econea.cz za celkem fajn cenu (běžně 219.- ale v akci se dá sehnat kolem 169.-) Je sice trochu dražší, než klasické deodoranty z drogerie, ale zase déle vydrží a hlavně - neškodí našemu tělu. 

Komentáře

  1. Sabi, zajímavá recenze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňa - http://veverkoviny.blogspot.com

      Vymazat
  2. Ahoj Sabi,
    deodorant vypadá moc pěkně a líbí se mi balení, ale já jsem prostě sprejová.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)