Cestování: Nádherný víkend v Bad Gastein

 


Do Bad Gastein jsme s přítelem plánovali výlet někdy v září. V jednom horském hotelu tam dělá naše kamarádka. Od nás jsou to asi 4 hodiny jízdy a dosud ji tam i zpět vozil manžel. Jelikož se ale zranil a nemohl pro ni jet, udělal mi přítel překvapení a jeli jsme pro ni - již tento víkend. Jak se mi tam líbilo? 

Ubytování jsme měli přímo v hotelu, kde kamarádka dělá. Jmenuje se Stubnerhoffer a je to takový ten typický horský hotýlek s kapacitou asi 60 lidí. Pokoje byli krásné, moderní, zářily čistotou. A jídlo? Vynikající. Šéfová hotelu vše vaří sama a dokonce peče i luxusní dezerty. 



Ve chvílích volna nás kamarádka provedla okolím. Obdivovali jsme krásnou přírodu, luxusní zchátralý komplex hotelových budov a podívali se na lamy. Žádná nás nepoplivala. :)
Nádherné byly i dřevořezby, které dělá místní řezbář a které můžete vidět i různě po Bad Gasteinu. 
Nakonec jsme se šli kouknout na veverky, které žerou z ruky - bohužel ne od nás. Byly chuděry úplně přežrané. :) 
A říčka, která protéká údolím rozhodně také stála za podívanou. Byla trochu zakalená po bouři předešlou noc, ale i tak zní byla cítit horská čistota. 

















Horský komplex byl úžasný. Škoda, že je zavřený a chátrá. Kdyby ho znala Agatha Christie, určitě by do něj poslala na dovolenou Hercula Poirota. 




Nahlédnutí do horské kaple...









A zasloužené osvěžení po procházce ve vedru. 
 

Znáte tento kousek Alp? Městečko Bad Gastein tvoří údolí plné hotelů. Prý jich tam je na 350. A v zimě bývají beznadějně obsazené. Obyvatel s domky je tam jen minimum. 

Protože jsem pořídila opět plno krásných fotek, nechala jsem si druhý den do dalšího článku. Na ten se můžete těšit zase zítra. 

Vaše Sabča 

Komentáře

  1. Hory mám moc ráda, takže tam bych se na výlet vypravila hned
    Stáňa - http://veverkoviny.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)