4 tipy na knižní novinky z nakladatelství Grada

 

Nakladatelství Grada vydává jednu krásnou knihu za druhou. Já se musela v poslední době hodně krotit, protože jsem potřebovala hlavně psát a ne číst. Prázdniny jsem si ale trochu rozvolnila a chci si zase přečíst něco pěkného a zajímavého. Objednala jsem z novinek něco pro děti, něco o zločinech a něco opravdu ke klasickému čtení. Tak se na to pojďme podívat podrobněji. 

Lovci šifer

Lovci šifer mě zaujaly, protože jsem si říkala, že by to mohla být fajn zábava pro děti, když je ošklivo a jsme doma. Aby pátraly, přemýšlely, namáhaly hlavičky. Zatím jsem do knihy jen nakoukla, ale řekla bych, že budu muset hlavičku namáhat nejdřív já, abych vůbec pochopila, co s tím má dělat. :) Recenzi na knížku vám pak hodím i sem, celá bude opět na eMateřství





Pes v lavici

Autorku textu i ilustrací, paní Irenu Lachoutovou sleduji na facebooku. Proto jsem se nechala na knížku Pes v lavici doslova nalákat. Jasně, je hlavně pro děti, ale musím se přiznat, že se těším, až se děti vrátí z dovolené a budeme si ji číst. Možná, že si ji nejdřív přečtu v klidu i sama. Autorka pomocí čtyřhohých kamarádů učí děti abecedu, takže si v každé kapitole procvičí písmenko a dozví se zajímavý příběh. Ilustrace jsou nádherné a sympatické je mi i to, že autorka stejně jako já ilustruje klasicky, s pastelkami. Žádná moderní technika. 






Statek

Ladislav Vrchovský napsal knihu Statek podle skutečného, a podle podnaspisu knihy i strhujícího příběhu. V knize sledujeme rod Zíků hospodařících na jejich statku, od doby rozpadu Rakousko-uherského císařství až po současnost. S napětím čteme o dobách válečných, a kdo ví, co následovalo poté, tak snad ještě s větším napětím sleduje, co se dělo v době komunismu. Přišli Zíkovi o statek, nebo si ho udrželi? Toto je kniha o velké odvaze, odhodlanosti a vůli. A lásce k rodnému statku a dědictví. Už se moc těším, až se do knihy začtu, protože vypadá více než slibně. 


NE/promlčeno

Ne/promlčeno je literární počin spolku Nepromlčíme!, který bojuje za vyřešení tzv. kriminálních pomníčků, tedy případů, kdy pachatel nebyl nikdy odhalen a dopaden. V knize najdeme mediálně známé případy, výpovědi svědků i rodinných příslušníků, ale dozvíme se i plno dalších zajímavostí. Doplněna je i o některé světové případy, aby si člověk mohl udělat lepší představu a porovnat, jak zločiny u nás a ve světě, ale také dosah právní moci, policejního vyšetřování atd. 
Tuto publikaci už jsem přečetla a brzy zveřejním recenzi na webu Knihy-Bártová.cz.




Znáte některé z těchto knih? Četli jste je? Nebo byste ji je rádi přečteli? Všechny seženete za fajn ceny na webu nakladatelví Grada, kde často bývají i různé slevy a akce. 

Vaše Sabča

Komentáře

  1. Nečetla jsem ani jednu. Jsem zvědavá, já si poradíš se šiframi :D
    Stáňa - http://veverkoviny.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky. 😁 Ještě jsem to nestudovala. Jsem na to zvědavá. 😂

      Vymazat

Okomentovat

Líbil se vám můj článek, nebo vám v něm naopak něco chybělo? Napište mi komentář. Budu moc ráda a předem děkuji. :)